2012. március 6.

Soviet Soviet: olasz coldwave trió a Rohamban

Március 9-én a Roham Bárban csíphetünk el egy fiatal olasz post-punk zenekart, a Soviet Sovietet. Az este a Joy Division vagy éppen a Cramps rajongóinak is igazi élményt nyújthat, de az indie zenék kedvelőinek is ajánlott. Fellép még a Hit€ljugend, az afterpartyn pedig a Küss Mich provokálja a hangulatot.


A 2008 óta működő olasz Soviet Soviet jó példa a web 2.0-ás zenekarok sikerességére: a három Pesaróban élő srác igazából semmilyen komolyabb kiadói vagy más professzionális segítséget nem vett igénybe az elmúlt pár évben, s mégis több tucat koncertet adott már Lisszabontól Moszkváig. Ezt nagyjából a youtube-ra feltöltött videóknak, és a többi internetes közösségi oldalnak köszönhetik.

Meg persze annak, hogy nagyon jól zenélnek. A dob-basszus-gitár alapokra épített, süvítően sodró hangulatú post-punk dalok pszichotikus erejű énekkel társulnak, és többek között a Joy Division, a Cramps vagy a korai Horrors is eszünkbe juthat róluk. Igazából a coldwave műfaji elnevezés a legtalálóbb rájuk nézve, zenéjükkel pedig bárki szabadon próbát tehet bandcamp-es vagy Facebook oldalukon, és persze a Youtube-ot sem érdemes kihagyni, hiszen pont a napokban készült el a legújabb klip: 


A mindössze 1000 forintos belépő ellenében az olaszok mellett megnézhetjük az elmúlt évek egyik legokésabb hazai punk / new wave tünetegyüttesét, a színpadi megjelenésében a még be nem tiltott uniós önkényuralmi jelképeket használó hit€ljugend zenekart, akik mellett kevesen mennek el szó nélkül. Azt érdemes még tudni róluk, hogy nem nyújtják feleslegesen hosszúra a dalokat, bátran bánnak a kétujjas szintibetétekkel, továbbá nem szeretik az árfolyam-ingadozásokat.

Február 29-én a két csapat koncertje után a Küss Mich szolgáltatja az after party zenéjét a Roham Bárban: minimal synth, italo disco, cold wave, krautrock, punk, acid, surf várható. Kezdés 21 órakor, belépő a helyszínen váltható!

a Negative Art és a Memento Mori Egyesület bemutatja:
2012. március 9., péntek 21 óra
Roham Bár (1088 Bp., Vas utca 16.)
SOVIET SOVIET (ITA), HIT€LJUGEND koncertek
after: KÜSS MICH (minimal synth, italo disco, cold wave, krautrock, punk, acid, surf)
Belépő: 1000 Ft

Kapcsolódó weboldalak: