2012. április 21.

Mashup parti a Bootie sztárjaival az A38-on

Ajándék CD-vel várják a korán érkezőket a vasárnapi partin


Vajon mi történne, ha Katy Perryt ráeresztenénk Robbie Williamsre egy éjszaka erejéig, és bevennénk még a buliba mondjuk Ke$hát és a Naked and Famous-t is? Esetleg egy Adele vs. New Order, vagy mondjuk egy Lady Gaga - Eurythmics duó? Éppen ilyen bizarr párosításokra bulizhatunk április 29-én az A38 Hajón, ahol a világ legmenőbb mashup csapata, az amerikai Bootie pörgeti majd a lemezeket, és a legkülönbözőbb előadók dalainak egymásra mixelésével csap hatalmas partit!

Végy egy jól ismert gigaslágert, majd vegyél mellé még egyet-kettőt. Szedd szét őket darabjaikra, majd az énekhangot és a hangszeres részeket jól megkeverve pakold egymásra úgy, ahogy jónak érzed. Egy kis ritmusérzékkel az eredmény szinte egy teljesen új dal lesz! Még az is lehet, hogy az eredeti verziót nem is szeretted, de a mashupolt verzióra már szívesen áttáncolnád az éjszakát. A Bootie esetében garantált, hogy az eredmény igazi, stílusokon átívelő tánczene lesz, ami egyszerre ismerős, slágeres, és mégis új. Olyan ez, mint egy igazi zenei boszorkánykonyha, ahol úgy táncolhatunk, hogy közben egyfolytában találgatjuk, mit is hallunk éppen – ez lehet a mashup partik egyik legnagyobb titka.

Az ugyanis biztos, hogy a Bootie-nak van valamilyen titka: 2003-ban ezen a néven nyitott meg az első olyan klub az Egyesült Államokban, amely csak feldolgozásokra és mashupokra szakosodott, és mára az egész világot bejárták: San Francisco, Los Angeles, New York, Berlin, Hong Kong és Rio de Janeiro után most végre Budapesten is itt a buli. Erre lehet számítani: 


Ráadásul április 29-én az A38 Hajón az egész mashup kultúra két legfontosabb szereplője, a Bootie klub alapítói is játszanak majd: DJ Adrian és Mysterious D nem csak a lemezeket pörgeti, hanem a mashupokra időnként élőben is ráénekelnek. Rajtuk kívül a műfaj egyik bécsi nagyágyúja, DJ Schmolli is feltűnik majd, aki az elmúlt évek során olyan mashup slágereket készített, mint a „Don’t Cha Push My Humps“ (Sugababes vs. Black Eyed Peas vs. Pussycat Dolls vs. Madonna vs. Gorillaz), a „Hollaback Thriller Girl“(Michael Jackson vs. Gwen Stefani) vagy a „Don’t Cha Rock My Milkshake“ (Zoe vs. Pussycat Dolls & Busta Rhymes vs. Kelis). A bécsi DJ egyben producer is, és több mint tíz éve tevékenykedik. Egyik legutóbbi, Titanium 500 című mixe olyannyira jól sikerült, hogy még a BBC1 rádióadásában is bemutatták David Guettának – ami azért volt különösen nagy szám, mert ez a mashup a világhírű DJ Titanium című számára épült.

Az április 29-ei budapesti estét a nemzetközi sztárok mellett a hazai Simon Iddol és CosmO_O szettjei, valamint a critiCALL P’Andiciel című performansza teszi teljessé. Ráadás, hogy a 22:30-kor nyitó helyszínre érkezők közül az első 100 az élménynél is maradandóbb emléket kap: egy ajándék Bootie mashup CD-t!

BOOTIE BUDAPEST
2012. április 29. Kapunyitás 22:30
Budapest, A38 Hajó
Belépő: 2300 Ft elővételben és a helyszínen, 23:00 óra után 3000 Ft
AJÁNDÉK Bootie mashup CD az első 100 érkezőnek!

Program:
A Bootie kitaláló San Franciscóból:
A PLUS D
Mashup DJ set + élő ének!

Bootie Bécs:
DJ SCHMOLLI

Budapest DJs:
SIMON IDDOL (AudioPorn Central)
COSMO_O

Performanszok:
CritiCALL presents P'ANDICIEL

Kapcsolódó weboldalak: