2012. szeptember 28.

Ensiferum: új lemezzel térnek vissza a finn folk metal hősök

Hosszú ideje várt új albumával érkezik Budapestre október 7-én az egyik legsikeresebb finn folk metal zenekar, az Ensiferum. A hazánkban is népszerű, és időről időre visszatérő együttes legújabb hősi énekei mellé két további finn bandát, az Amoralt és a Profane Oment is elhozza a Club 202-be.


Az Ensiferum tagjai a folk metal élharcosainak számítanak, akik rengeteg turnén küzdötték már végig magukat Európában. Az 1995 óta létező zenekar a sok éles bevetés mellett relatíve kevés albumot készít, így most augusztusban kiadott legfrissebb, ötödik stúdiólemezüket már nagyon várták. Az új album is a Spinefarm Recordsnál jelenik meg, és Unsung Heroes a címe. A több mint egy órás kiadványon található tételek a korábbinál megfontoltabb, méltóságosabb tempóban hömpölyögnek, és egy epikus hosszúságú, 16 perces szerzemény is szerepel a lemezen. Az In My Sword I Trust című dalhoz videó is készült: 



A szintén fellépő finn Amoral tagságát ugyan meglehetős fiatal, a húszas évei végén járó srácok alkotják, de az 1997-ben alakult csapat ennek ellenére már több stílusváltáson is átesett. Kezdetben thrash metallal indultak, majd első három albumukon technikás, dallamos death metal volt hallható. Egy énekesváltást követően a tiszta énekhang került előtérbe, így a negyedik, ill. a legutóbbi, Beneath című lemez már inkább progresszív rock és power metal stílusjegyeket hordoz magán. A Beneath a korábbiaknál kiforrottabb, progresszívebb anyag, ami jól mutatja, hogy az együttes végre rátalálhat saját útjára, és a jól képzett zenészek képesek is lesznek az összetett dalok eljátszására. A Silhouette című videóklipjük itt látható: 



Az október 7-ei est harmadik szereplője szintén egy finn zenekar: a Profane Omen ugyan már 1999 óta létezik, de karrierjük igazából csak 2005-ben indult be, 2007-ben pedig a legjobb friss felfedezettnek választották meg őket a Finnish Metal Awards-on. A csapat pörgős groove metalja minden bizonnyal könnyedén felhevíti majd a hangulatot a Club 202-ben – legfrissebb videójuk itt látható:


a Concerto Music bemutatja: Bearers Of The Sword Tour
2012. október 7., vasárnap 19 óra
Budapest, Club 202
Ensiferum, Amoral, Profane Omen koncertek
Belépő: 3900 Ft, a koncert napján 4900 Ft.
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express (www.tex.hu) hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a www.concerto.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak: