2012. szeptember 27.

Nashville Pussy: amerikai dirty rock and roll a Rómeó Vérzik koncertjén

Ha nem is Nashville-ből, de a szomszédos Atlantából érkezik a budapesti Club 202-be a Nashville Pussy, vagyis az Egyesült Államok egyik legelvetemültebb dirty-rock zenekara. Az október 5-ei bulit egy másik amerikai redneck, Bob Wayne pörgős country-rock produkciója egészíti majd ki, az est házigazdája pedig a már jól ismert felvidéki zenekar, a Rómeó Vérzik lesz.


Bár a Magyarországon élők talán nem értik annyira, milyen sztereotípiákat válthat ki az Egyesült Államokban, ha valaki a hatalmas ország egyik déli, vagy középső államából, mondjuk Arkansasból vagy Tennesse-ből érkezik, a Nashville Pussy zenéje és fizimiskája rögtön világossá teszi a képletet. A bandát két vicces kinézetű, kicsit szakadt (és természetesen bajszos) fickó, továbbá két egyáltalán nem ártatlan, de annál mélyebben dekoltált öltözetű, macás nőszemély alkotja, akik ha színpadhoz jutnak, akkor igazi dirty rock and rollt mutatnak be: hangosan sivítozó és röfögő gitárokkal, és igazi csűrdöngölő slágerekkel. Kicsit talán a svéd Backyard Babies lehet hasonló hozzájuk, de a Nashville Pussy bárdolatlan redneck rockjához képest a skandináv fenegyerekek csak jól fésült iskolásfiúknak tűnnek. A Nashville Pussy zenéje a legjobb kúra azoknak, akik rövid időn belül szeretnének egy rekesz sört elfogyasztani, és közben jól kiugrálni magukat.. ezen a videón például a Go To Hell című nótával őrjítik meg a közönséget az amerikaiak:


A southern rocknak vagy éppen cowpunknak (szarvasmarha-punk) hívott stílus Magyarországon valószínűleg a tanyasi rock jelzőt kapná, persze inkább vicces, mint pejoratív éllel – már csak azért is, mert a Nashville Pussy tagjai valójában nem Nashville-ből, hanem a szomszédos Georgia államból, Atlantából származnak. Az együttes még 1996-ban kezdte működését, és egy pár beszólogató nóta kivételével főleg parti-rock and rollt játszanak, azaz nagy bulikról és kalandokról zenélnek. A munkát azonban komolyan veszik: előfordul, hogy egy-egy album elkészítése után akár 2-3 évig is turnéznak. Budapestre október 5-én érkeznek majd, ahol bizonyára nagyon otthonosan érzik majd magukat a helyszínként szolgáló Club 202 indián wigwamra hajazó díszletei között.

A rosszéletű amerikaiakkal érkezik a helyi countryzene egyik képviselője, Bob Wayne is, aki a hőskorszak zenészeihez hasonlóan mind a mai napig rendszeresen beül veterán Cadillac-jébe, hogy a préri poros útjain keresztülvágva sorra adja koncertjeit az amerikai kisvárosok bárjaiban. A Driven by Demons című dal klipje mindent elmond, amit tudnunk kell erről az életmódról:



Az este harmadik fellépője már jól ismert hazánkban: a Rómeó Vérzik a dirty rock and roll felvidéki változatát tolja, immár több mint 15 éve. Az együttes nem csak Magyarországon, de Szlovákiában és Csehországban is rendszeresen játszik, sőt: néhány nappal ezelőtt még Londonban is volt alkalmuk fellépni, a Depresszió társaságában. A Kovács Koppány vezette csapat egymagában is többször teremtett már fergeteges hangulatot a Club 202-ben, így biztosak lehetünk benne, hogy az Államokból érkező két bandával együtt az év buliját szállítják le nekünk október 5-én.

a Concerto Music bemutatja: Dirty RNR Night
2012. október 5., péntek 19 óra
Budapest, Club 202
Rómeó Vérzik, Nashville Pussy, Bob Wayne koncertek
Belépő: 2500 Ft
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express (www.tex.hu) hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a www.concerto.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak: