2012. szeptember 7.

Portnoy, MacAlpine, Sherinian, Sheehan – zenész virtuózok koncertje Budapesten!

Hazánk mellett csak néhány országba jut el fantasztikus négyes exkluzív turnéja


Portnoy, MacAlpine, Sherinian, Sheehan. A zenekedvelők egész biztosan felkapják a fejüket e négy név bármelyikének hallatán.. hát még akkor, ha kiderül, hogy ez a négy virtuóz hangszeres zenész együtt indul turnéra! Mike Portnoy a Dream Theater egykori dobosaként szerzett világhírnevet, Tony MacAlpine a G3-ból is ismert zseniális gitáros, aki lassan 30 éve van a pályán, Derek Sherinian a Dream Theater mellett Yngwie Malmsteen és Alice Cooper oldalán is játszott billentyűs hangszereken, a Mr. Big basszusgitároskaént ismert Billy Sheehan pedig olyan rocklegendákkal is zenélt közösen, mint David Lee Roth vagy Steve Vai. Ez a fantasztikus négyes idén ősszel közösen vág neki egy 18 állomásos exkluzív turnénak, Magyarország pedig a szerencsések között van: október 19-én érkeznek a Pecsa Music Hallba!

A világ egyik legismertebb dobosa, Mike Portnoy a Dream Theaterből történt kilépése óta sem unatkozik: számos különböző zenei projektet indított az elmúlt években, különböző műfajokban. Többek között Flying Colors néven progresszív szupergroupot alapított Neal Morse-szal közösen, az Adrenaline Mob nevű tökös heavy metal csapattal pedig nemrég Budapestre is eljutott. Ezúttal egy harmadik felállásban érkezik a magyar fővárosba, melynek egyelőre saját neve sincs, de ez talán nem is lényeges, hiszen a négy előadó neve magáért beszél.

Mike Portnoy, Tony MacAlpine, Derek Sherinian és Billy Sheehan eredetileg csak néhány alkalmi fellépés kedvéért állt össze: az év elején többek között Los Angeles-i Drum-Off dobos verseny sztárvendégeként szerepeltek – az egyik első közös felvétel itt látható: 


A közönség és az internetes közösség remek visszajelzéseit látva azonban úgy döntöttek, hogy a műsort egy exkluzív turné keretében is bemutatnák. "Amikor összeállt ez a négyes, rögtön tudtam, hogy varázslatos zenei élményben lesz részünk, ahogy a rajongóknak is. Alig várom, hogy ismét együtt játszhassak ezekkel a kiváló zenészekkel, és mindenkivel megoszthassam az élményt, aki eljön a koncertjeinkre!” – mondta el a meghirdetett turné kapcsán Mike Portnoy.

A koncertek programjában a négy zenész hangszeres életművéből válogatnak majd, így egy szólókkal tarkított színes műsorra számíthatunk, benne Dream Theater feldolgozásokra, Sherinian szóló munkásságának darabjaira és Planet X dalokra, és Sheehan saját illetve Mr. Biges dalaira. Klasszikus instrumentális művek feldolgozásai is felcsendülhetnek majd – ezen a videón például Billy Cobham Stratus című szerzeményét adja elő a fantasztikus négyes: 


Az őszi turné csak néhány országba jut el, és Oroszország és Kína mellett többek között Magyarország is azon államok között van, ahol a zenerajongók élőben is meghallgathatják e négy mesterien képzett, hatalmas tapasztalatokkal rendelkező zenész közös produkcióját. Jegyek már kaphatók!

a Livesound bemutatja:
2012. október 19., péntek 20 óra
Budapest, Pecsa Music Hall
Mike Portnoy - Billy Sheehan - Derek Sherinian - Tony MacAlpine közös koncert
Belépő: 6900 Ft, a koncert napján 7500 Ft.
Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak: