2012. november 16.

W.A.S.P.: ünnepi turnén tér vissza a 30 éves zenekar


Blackie Lawless az eddigi legnagyobb sokk-rock show-műsort ígéri november 27-ére

1982. szeptember 21., Los Angeles, Troubadour klub: ezen a napon és helyen állt először színpadra a W.A.S.P. zenekar, mely mára a sokk-rock műfaj korszakalkotó képviselőjévé vált. Napra pontosan 30 évvel később indította el az együttes jubileumi turnéját, amely már nem csak egy kis klubot, hanem az egész világot érinti! Budapestre november 27-én érkezik a minden korábbinál látványosabb show-műsort ígérő produkció, a két órás koncertet a Club 202-ben nézhetjük meg.

Pont 30 éve kezdte pályafutását az amerikai W.A.S.P. zenekar, melynek meghatározó frontembere, Blackie Lawless kezdetben még példaképein, így például Alice Cooperen is túltett, ha botránykeltésről volt szó. A bőrdzsekijébe körfűrész lapokat illesztő Blackie korai koncertjein előfordult, hogy nyers húst dobált a közönség közé, vagy kínpadra kötözött lányokkal állt színpadra, de a W.A.S.P. koncertek elmaradhatatlan kellékei közé tartozott a több száz kilós, acélból készült, meglovagolható csontváz-mikrofonállvány is, melyet ráadásul Blackie nem átallott Elvisnek elnevezni.

Három évtizedes pályafutása alatt a W.A.S.P. zenéje is különböző korszakokat élt meg: az 1989-ben megjelent rockopera, a Crimson Idol már Blackie komolyabb, merengőbb oldalát mutatta be, csakúgy, mint az azt követő Headless Children című lemez. A konceptalbumok mellett azonban mind a mai napig változatlan a W.A.S.P. zenéjének lényege: vérbő, életigenlő rock and roll.

Blackie Lawless évtizedes, kitartó munkával érte el, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb botrányhős rockerévé váljék. Az együttes szédült világát jól jellemzi, hogy mind a mai napig nem tették világossá azt, hogy pontosan minek a rövidítése a négybetűs bandanév – mely minden bizonnyal nem az amerikai uralkodó társadalmi rétegre (white anglo-saxon protestant) utal. Felmerült már a "We Are Sexual Perverts" ("Perverz állatok vagyunk"), vagy a "We Are Satan's People" ("Az ördög cimborái vagyunk") is, de biztos választ nem lehet adni, hiszen a kérdésre maga Blackie is csak annyit mondott egy interjúban: "We Ain't Sure, Pal" ("Haver, mi sem tudjuk ám").

Ami viszont biztos, hogy a 2006-os első magyarországi fellépésük óta nem először visszatérő zenészek minden idők legnagyobb W.A.S.P. buliját ígérik november 27-ére, ugyanis ez a jubileumi turné lesz a legnagyobb dobás, amit valaha láthattunk tőlük. A két órás műsor összesen három részből áll majd: az elsőben a legelső négy albumról válogatnak majd, a második, 25 perces blokkban a Crimson Idol csendül fel rövidített verzióban, a harmadik részben pedig az összes korábbi sláger kerül terítékre. A show-műsornak minden bizonnyal kivetítők és egyéb látványelemek is a részei lesznek a Club 202-ben, sőt: a hírek szerint Elvis sem marad otthon!

a Concerto Music bemutatja: The “30 Years of Thunder” World Tour
2012. november 27., kedd 19 óra
Budapest, Club 202
W.A.S.P. koncert
Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft.
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express (www.tex.hu) hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a www.concerto.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak: