2013. január 18.

Új lemezét mutatja be az A38-on a 20 éves Alvin és a Mókusok

Február 15-én mutatja be új lemezét Budapesten az Alvin és a Mókusok. A zenekar jubilál ebben az évben, hiszen két évtizede kezdte működését, így a Bátorság, nyújtott kéz című album részben ennek a jegyében is készült. Az A38 Hajón tartandó koncertről tv-felvétel is készül, és néhány különleges vendég is felbukkan majd, az előzenekar pedig a Kozmosz lesz.


Éppen 20 évvel ezelőtt, 1993-ban alakult meg Nyíregyházán az Alvin és a Mókusok, mely néhány év alatt az akkori tinédzserek egyik hatalmas kedvencévé vált.  A Jézusnak volt-e szakálla és a Jópofa nótái is egyszerre voltak punkosan felelőtlenek és provokatívak, de témaválasztásukat és a mondandójukat tekintve őszinték, aktuálisak és korántsem annyira együgyűek, mint ahogy azt egy felületes hallgató gondolná.

Persze az banda munkásságát saját bevallásuk szerint sem érdemes túldimenzionálni: Alvinék célja mindig az volt, hogy egyszerűen zenéljenek, ahogy nekik tetszik, és mindig azokról a dolgokról énekeljenek, ami éppen foglalkoztatja őket. Talán éppen ez a titka annak, hogy 20 évvel később is tömegek előtt játszanak, és a régről megmaradt korosabb rajongók mellett középiskolások újabb és újabb generációja nőtt már fel az átlagban kétévente megjelenő albumokon. Mert amellett, hogy a zenekar műfaját, stílusát tekintve nem távolodott el a kezdetektől, a dalok témája együtt változott, fejlődött a tagokkal: a legfrissebb, Aludj csak című dal például a főhős talán valaha írt, legszemélyesebb hangvételű műve. A banda máig tartó népszerűségét az is jelzi, hogy a dalhoz készült videót pár nap alatt több mint 19 ezren tekintették meg a Youtube-on: 


A dal a tavaly ősszel megjelent, Bátorság, nyújtott kéz című albumon szerepel, melynek készítésekor az volt a cél, hogy egy olyan lemez készüljön, amin egyszerre ötvöződik a modern hangzás a régi stílussal. Az új dobos, Szirota Márió érkezésével ezt maradéktalanul sikerült is megvalósítani. A minőségi megszólalásról - az Alvin Records stúdió mellett - a SuperSize Recording gondoskodott, így kétségtelenül a legjobb hangzású Alvin lemezt vehetik kézbe a rajongók.

A február 15-ei lemezbemutató több szempontból is különleges alkalomnak ígérkezik: egyrészt a koncertről felvétel készül a "Koncertek az A38 Hajón” című műsorba, melyet a tévében is viszontláthatunk, és a színpadon különleges vendégként a Prosectura énekese, Imre Norbert is feltűnik majd. Alvinék előtt pedig a 2010-ben alakult Kozmosz zenekar játszik. A koncertre jegyek kedvezményes elővételi áron már kaphatóak!

Bátorság, nyújtott kéz lemezbemutató a magyar punkológiai intézet ajánlásával!
2013. február 15., péntek 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Alvin és a Mókusok, Kozmosz koncertek
Belépő: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft.
Jegyek elővételben kaphatók a helyszínen és a Headbangerben (V. ker. Múzeum krt. 17.)
Kapcsolódó weboldalak: