2013. március 20.

Sabaton, Eluveitie: ingyenes afterparty a koncert másnapján

Alig két nap, és pénteken Budapestre érkezik a svéd Sabaton, a svájci Eluveitie és a magyar Wisdom közös európai turnéja. A Petőfi Csarnokban egy további magyar csapat, a Tales Of Evening is szerepel, az egész turnén részt vevő Wisdom pedig a hazai pálya tiszteletére meghosszabbított műsort ad majd elő. A koncertre kilátogatóknak másnap ingyenes afterparty-t is kínál a szervező, ahol két hazai és egy norvég csapat játszik.


Megvan a pénteki Sabaton ill. Eluveitie koncert hazai nyitózenekara: a Tales Of Evening neve ismerősen csenghet a rendszeres koncertlátogatóknak, hiszen az elmúlt hónapokban több nemzetközi sztárcsapat előtt is bizonyíthatott a kaposvári zenekar. A tavaly megjelent Hajléktalan lélek album Inkább egyedül című dalát itt hallgathatjuk meg:Az estének persze nem csak egy magyar fellépője lesz, hiszen a budapesti Wisdom már hónapok óta közösen járja Európát a két fő fellépővel. Az együttes idehaza a turnéprogramhoz képest 10 perccel hosszabb programot játszik majd. és már nagyon várják a budapesti koncertet, ahogy ez videóüzenetükből is kiderül:


A koncertek menetrendje terv szerint így alakul:
18.00 - kapunyitás
18.20 - 18.50 Tales Of Evening
19.10 - 19.55 Wisdom
20.15 - 21.00 Eluveitie
21.30 - 23.00 Sabaton

Természetesen a két nemzetközi fellépő is készül már a magyarországi megmérettetésre. A Sabatonban jelenleg Snowy Shaw (King Diamond, Mercyful Fate, Therion, Dimmu Borgir, Memento Mori stb.) dobos segít ki a fiatal apaként otthon maradt Robban Bäck helyén, és a csapat egy friss videóüzenetet is küldött a magyar rajongóknak, amelyből az is kiderül, hogy a turnécimboráknak hála a svédek magyar szókincse is fejlődésnek indult: A Hammer Concerts a koncert másnapján március 23-án afterpartyra várja a Pecsába kilátogatókat: a Kék és Vörös Yukban egy Norvégiából érkező remek power metal zenekar, a Guardians Of Time, továbbá két magyar csapat játszik: a márciusi Hammerworld magazin CD-mellékletéből ismert Power, valamint a Metal Battle döntős Lake Of Mind. A Sabaton jeggyel rendelkezők ingyenesen vehetnek részt az afterparty-n.

a Hammer Concerts bemutatja: Swedish Empire 2013 Tour
2013. március 22., péntek 18 óra
Budapest, Pecsa Music Hall
Sabaton, Eluveitie, Wisdom Tales Of Evening koncertek
Belépő: elővételben 4999 Ft, a helyszínen és a Ticketportal hálózatában 5999 Ft.

a Hammer Concerts bemutatja: Hivatalos Sabaton afterparty
2013. március 23., szombat 20 óra
Budapest, Kék & Vörös Yuk
Guardians Of Time, Power, Lake Of Mind koncertek
Belépő: 1000 Ft (lefogyasztható), Sabaton jeggyel ingyenes

Kapcsolódó webodalak: