2013. április 15.

Anathema: akusztikus koncert a Planetáriumban


Számos különleges helyszín után április 25-én a budapesti Planetáriumban hallgathat meg egy akusztikus Anathema koncertet a liverpooli zenekar hazai közönsége. Az égbolt kivetített képe alatt előadott dalok egyedülálló élményt kínálnak, melyre ülőjegyek korlátozott számban még kaphatók.

Minden jegy elfogyott az Anathema tavaly októberi, az A38 Hajón tartott lemezbemutató koncertjére. A nagy érdeklődésnek köszönhetően az együttes hamarosan akusztikus ráadással érkezik Budapestre, és ezúttal a hagyományoktól eltérően nem csak egy vagy kettő, hanem három tag is részt vesz a koncerten: az énekes Vincent és a gitáros Danny Cavanagh mellett Lee Douglas vokalista hölgy is játszik majd.

A Weather Systems című legutóbb lemez, és a különleges hangulatú fellépések elismerést hoztak az Anathemának 2012-ben: nyáron a Prog Awards legjobb élő előadójának járó díjjal tüntették ki őket, , az év végén pedig a brit Prog Magazine kritikusai választották meg az új albumot az év legjobbjának. "Úgy érezzük, hogy az új lemezzel elértük kreativitásunk jelenlegi csúcsát.„ – mondta el Danny Cavanagh a lemezzel kapcsolatban. – „Az új album nem házibuli zenét tartalmaz. A célja az, hogy megérintse az önmagát átadni hajlandó hallgatót, s ily módon felemelje, vagy adott esetekben saját rideg mélységeibe taszítsa a lelkét.”

A budapesti koncertet szervező Negative Art a fenti jellemzéshez méltó helyszínen várja az Anathema hazai követőit április 25-én: a budapesti Népligetben található Planetárium közel 1000 m2-es kupolája alatti székezett teremben 300 személy élvezheti az akusztikus dalok élményét, melyet az intézmény különleges vetítőműszere, vagyis a planetárium-gép által kivetített égbolt kép tesz majd megismételhetetlenné. Az egyedül álló, csak egyszer megtartott koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatóak.

a Negative Art Prod bemutatja:
2013. április 25., csütörtök 20 óra
Budapest, Planetárium
Anathema Acoustic
Belépő: 6000 Ft.
Jegyinformáció: www.rnrticket.hu/anathema

Kapcsolódó weboldalak: