2013. május 3.

Vicious Rumors, Circle II Circle: power metal nap Pünkösd hétfőn a Club 202-ben

Május 20-án, azaz Pünkösd hétfőjén egész napos power metal vigadalomra vár mindenkit a Hammer Concerts, amely kora délutántól összesen nyolc bandát állít színpadra ezen a napon a Club 202-ben. A két húzónév az amerikai veterán banda, az új albummal érkező Vicious Rumors, valamint a szintén új albummal érkező floridai heavy metal csapat, a Circle II Circle. Az európai színteret képviseli a három évtizedes múltra visszatekintő francia Nightmare, továbbá a szintén francia Eternal Flight és a brit Iron Knights, míg a The Order of Chaos Kanadából érkezik. Két hazai csapat is szerepet kap majd: a Demonlord és a Power nyitja meg a koncertek sorát.


Pünkösd hétfőre, azaz munkaszüneti napra időzítette a Hammer Concerts a tavasz egyik legfontosabb power metal eseményét, ahol összesen nyolc zenekar játszik majd. A fellépők között modernebb és hagyományos megközelítésben zenélő, fiatal és igazi veterán bandákat is találunk, és több csapat új lemezt is hoz magával a turnéra.

A nap fő attrakciója az 1979 óta működő Vicious Rumors; San Francisco power metal királyai tizenegyedik, vadonatúj albumukat hozzák Budapestre. Az Electric Punishment című kiadvány remekül szemlélteti, hogy mennyi erő van a csapatban: „Folyamatosan növekedtünk, nem volt két ugyanolyan albumunk a pályafutásunk alatt, hiszen mindig új, friss megközelítéssel álltunk neki az alkotómunkának.” – mondta el büszkén a gitáros, Geoff Thorpe. Az európai turnéra különleges felállással érkezik a banda, a családi problémák miatt távol maradó Brian Allent ugyanis a korábban beugróként már szereplő énekes, a Helstarból ismert James Rivera helyettesíti. A Vicious Rumors I Am the Gun című új videóját itt nézhetjük meg:

A szintén amerikai, Floridából érkező Circle II Circle az egykori Savatage frontember Zak Stevens saját zenekara, mely 2001 óta működik, és három év után idén adott ki ismét egy lemezt, Seasons Will Fall címen. A hattagú csapatból öt zenésznek az énekhangja is remek , így változatos és erőteljes produkcióra számíthatunk a progresszív power és heavy metal elemeket is felvonultató bandától – valamint egy speciális Savatage programra is, melyet az Edge Of Thorns album megjelenésének húszéves jubileuma alkalmából adnak majd elő. A Seasons Will Fall album címadó dalához készült, lírai felütésű videó itt látható:


A két amerikai csapat mellett két francia és egy brit banda is Budapestre érkezik. A Nightmare révén a francia heavy metal színtér doyenjét láthatjuk a színpadon, hiszen a csapat még 1979-ben alakult, és anno a Def Leppard előtt adott koncertjével vált ismertté, 1983-ban. A brit újhullámos heavy metal Grenoble-i képviselői ugyan abbahagyták a közös zenélést 1987-ben, de 1999 óta ismét alkotnak, méghozzá az énekessé avanzsált egykori dobos, Jo Amore vezetésével. Azóta a banda többször szerepelt a Wacken Open Air Fesztiválon, és közösen turnézott a Blind Guardiannel és az After Foreverrel is – ezúttal a 2012-es Burden Of God című albumukat hozzák Budapestre.

Szintén Franciaországból érkezik a 2001-es alapítású Eternal Flight, melynek dallamos power metal muzsikája erőteljes riffeket, progresszív és emelkedett hangvételű zenei megoldásokat, valamint érzésekkel teli, széles orgánumú énekhangot kínál. A londoni Iron Knights önmagát afféle vámpír brigádként jellemzi, zenéjük pedig biztosan elnyeri majd az Iron Maiden, vagy éppen a Judas Priest rajongóinak tetszését. A kanadai The Order Of Chaos egy kicsit komorabb felfogásban játszik heavy, power és thrash metalt. Az idén 10 éves zenekar élén a rendkívül változatos és erőteljes énekhanggal rendelkező Amanda Kiernan áll, és a hazájában már népszerű csapat nálunk is egyre ismertebb: tavaly szeptemberben a Lilian Axe vendégeként ugyanis már játszottak a Club 202-ben.

A hat külföldi együttes mellett két magyar csapat is hozzájárul majd az est remek hangulatához. A több mint 15 éve működő Demonlord hazánk egyik legjobb power metal zenekara, mely a számtalan koncertnek és fesztiválfellépésnek köszönhetően jól ismert a műfaj hazai kedvelőinek körében. A Mosonmagyaróvárról érkező Power zenekar is friss lemezt tár majd a nagyérdemű elő: Tükrök című bemutatkozó lemezük nemrég jelent meg.

Aki nem akar lemaradni a zenekarok egyikéről sem, érdemek korán érkeznie majd a Club 202-be, ahol már 14 órakor megnyitják a kapukat, így biztosak lehetünk benne, hogy egy nyakizmokat erősen igénybe vevő, egész napos power metal dózist vehetünk magunkhoz május 20-án.

a Hammer Concerts bemutatja: Electric Punishment Tour
2013. május 20., hétfő 14 óra
Budapest, Club 202
Vicious Rumors, Circle II Circle, Nightmare, The Order Of Chaos, Eternal Flight, Iron Knights, Demonlord, Power koncertek
Belépő: elővételben 4499 Ft, a helyszínen és elővételben a Ticketportal hálózatában: 4999 Ft.
Jegyek kaphatók az ismert rockboltokban, a Ticketportal hálózatában és a metalshop.hu-n.

Kapcsolódó weboldalak: