2013. december 10.

Corrections House: metal supergroup koncert a Neurosis főhősével

A konzumidiotizmust csúcsra pörgető karácsony előtti időszak véghajrájában, december 19-én érkezik Budapestre a Neurosis-ból ismert Scott Kelly nevével fémjelzett Corrections House, mely vészjóslóan sötét, komor zenével, apokaliptikus kinyilatkoztatásokkal és sokkoló színpadi produkcióval várja az ellenállókat. A Dürer Kertben tartott koncerten az Entrópia Architektúra is játszik.

A Neurosis nevével fémjelzett Neurot Recordings nem csak számos különleges és egyedi elképzeléssel rendelkező zenekar lemezeit gondozza, hanem hátteret biztosít ismert zenészek alkalmi jellegű közös projektjeinek is – főleg akkor, ha azok olyan elborult koncepcióval állnak elő, mint a Corrections House. A Scott Kelly (Neurosis), Mike IX Williams (Eyehategod), Bruce Lamont (Yakuza) és Sanford Parker (Minsk) által életre hívott industrial metal supergroup egyik első kislemeze Hoax the System címmel látott napvilágot, és mondanivalójával totális támadást indít a jelenlegi világrend ellen. A címadó dal videója itt látható:


Az október végén megjelent Last City Zero album dalcímei (Serve or Survive, Bullets and graves), a banda fotói, valamint a csapathoz „propagandaminiszteri” poszton csatlakozó Seward Fairbury feltűnése is jól szemlélteti a Corrections House szándékait. Technikás, elvont, világvége hangulatú zenéjükkel, spoken word jellegű szövegeikkel teljes erővel támadnak neki a hallgató életét uraló közönynek, és tonnás kavicsokkal célozzák meg szürke hétköznapjaink állóvizét. Az önmagát megadó hallgató elmélázó, alámerülő átéléssel tarkított élményekre készülhet, amely után jó eséllyel a világ végén fog ismét a felszínre kerülni.

A december 19-én Budapestre érkező amerikai zenekar előtt az Entrópia Architektúra játszik majd a Dürer Kertben. A zenekar több mint egy évtizede alakult, egy az innovatív könnyűzene határterületeit összekapcsolni próbáló stíluskísérlet következményeként. A tradicionális és ősi megközelítés, a forradalmi, ha tetszik avant-garde valamint a konzervatív kanonikus eszközhasználat egyaránt jellemezte a kezdetektől (fémhulladékok és fagott). Zenéjük azonban nem az eklektikus világzenei fúzió felé halad, hanem modern eszközökkel próbálja megjeleníteni az ősi primitív kultúrák rituális hagyatékait, a Jelen agresszív eszköztárával. Súlyos ösztöni hangképek játékos, de koncepcióból szuggesztív építményét eredményezve:


A Negative Art bemutatja:
2013. december 19., csütörtök 20 óra
Budapest, Dürer Kert
Corrections House, Entrópia Architektúra koncertek
Belépő: elővételben 3500 Ft, a helyszínen 4000 Ft.
Jegyek kaphatók: Dürer Kert, CD Pince, Wave, Ticketportal

Kapcsolódó weboldalak:
https://www.facebook.com/CorrectionsHouse
https://www.facebook.com/negativeartprod
ttps://www.facebook.com/events/544414408970141/