2014. április 10.

Amon Amarth, Jeff Scott Soto és Metal Lady-k a Hammer Concerts tavaszi kínálatában

Metalos énekesnők, svéd viking metal és a hard rock egyik legtehetségesebb énekese: ezt kínálja az elkövetkezendő bő egy hónapban a Hammer Concerts, mely április 21-én a Metal Ladies Night Fesztiválra, május 2-án az Amon Amarth koncertjére, május 7-én pedig Jeff Scott Soto fellépésére várja a koncertlátogatókat.

Metal Ladies: metal énekesnők fesztiválja a Dürerben

Immár hagyománya van Budapesten a női énekesnővel rendelkező metal zenekarok éves seregszemléjének: idén április 21-én a Dürer Kertben tartják a Metal Ladies Night Fesztivált, összesen 15 zenekar bevonásával. A Húsvéthétfőn jelentkező fesztiválon két teremben játszanak a csapatok, köztük az orosz Arkona, mely április végén adja ki legújabb, Yav című albumát, Havancsák „Hjules” Gyula képeit szerepeltetve. A fesztivál fő fellépője a War Of Ages című új lemezét bemutató osztrák Serenity lesz, de játszik a német Beyond The Bridge, valamint a lengyel Percival Schuttenbach is.

A hazai csapatok közül ott lesz az Ideas, a Virrasztók, a Dharma, a Leecher, a Sorronia és a Tales Of Evening is. Utóbbi javában dolgozik az új nagylemezén, így élőben most nem fognak mutatkozni egy darabig - az egyik kivétel a Metal Ladies Night Fesztivál lesz. A programban szintén szerepel Karai Anna koncertje, valamint a Dorothy zenekar, az Ann My Guard, a SoulDrive és a SoulMirror fellépése. A fesztiválra jegyel már kaphatók - az elővételben, a Hammer Zenebarlangban megvásárló rajongók átvételkor egy ajándék CD-t is választhatnak.

A Hammer Concerts bemutatja: Metal Ladies Night Vol. 3.
2014. április 21., hétfő
Budapest, Dürer Kert
Arkona, Serenity, Beyond The Bridge, Tales Of Evening, Dorothy, Karai Anna, Ideas, Sorronia, Virrasztók, Leecher, Percival Schuttenbach, SoulDiver, Ann My Guard, SoulMirror koncertek
Belépő: 2999 Ft
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbagner, CD Pince, Viking, Dürer Kert, valamint online: http://www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=15335

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.hammerworld.hu/
https://www.facebook.com/hammerconcerts
https://www.facebook.com/events/1442864775942946/

Amon Amarth: a legjobb svéd fém viking köntösben
Május 2-án a Barba Negrában vár minket a következő metal buli, méghozzá a svéd viking metal legjobb képviselője, az Amon Amarth jóvoltából. Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy a kilencedik stúdiólemezüket karrierjük legerőteljesebb, legdinamikusabb és leginkább harapós kiadványaként tartják nyilván – a svédek és a Deceiver of the Gods lemez esetében azonban éppen ez a helyzet. A dallamos death metal szcénába 1998-ban betörő, de már 1988 óta működő Amon Amarth albumról albumra képes volt fejlődést mutatni, témaválasztásában mindvégig kitartva a rendkívüli gazdagságú északi mitológia mellett.

Az albumon vendégszerepel Messiah Marcolin, a Candlemass legendás énekese is. A készítés folyamatáról így nyilatkozott Johan Hegg, az énekes: „Valahányszor új zenén kezdünk el dolgozni, mindig az a cél, hogy az eddigi legjobb albumot készítsük el. Ezúttal egy agresszív, élő felvétel hatását keltő lemezt akarunk összehozni. Nem volt előre kitalált formula, de szerettük volna, ha az új album minket és a rajongókat is lenyűgözi.” Az anyag monumentalitását a nemrég kiadott, már-már rövidfilmnek is beillő Father Of The Wolf videó is illusztrálja:


a Hammer Concerts bemutatja: Deceiver of the Gods European Tour 2014
2014. május 2., péntek 18 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Amon Amarth koncert + vendégek
Belépő: 5499 Ft
Jegyelővétel: MetalShop.Hu & HammerZenebarlang, CD Pince, Headbanger Pólóbolt, Viking Metál, Panírozott Hörcsög valamint a Ticketportal Hungary hálózatában és a helyszínen.
Online: http://www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=15183

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.hammerworld.hu/
http://www.amonamarth.com/
https://www.facebook.com/hammerconcerts
https://www.facebook.com/events/795182017175527/

Jeff Scott Soto: 30 éves jubileumi koncert a hard rock énekessel
Május 7-én pedig a hard rock rajongók örülhetnek: ezen a napon érkezik ugyanis a Club 202-be Jeff Scott Soto, akit a Talisman, a Journey, a W.E.T. és a Trans-Siberian Orchestra zenekarokban végzett munkásságáról ismerhetünk, de megmutatta magát Yngwie J. Malmsteen, Brian May és Axel Rudi Pell oldalán is.

A Puerto Rico-i származású, de az Egyesült Államokban született Jeff alig múlt 48 éves, de máris káprázatos karriert tudhat maga mögött, ami éppen 30 évvel ezelőtt indult. Ennek örömére idén egy jubileumi turnéra indul, aminek keretében az elmúlt három évtizedben készült kedvenc dalait adja elő, így az összes korszakából számíthatunk majd néhány slágerre.

a Hammer Concerts bemutatja: Jeff Scott Soto's 30th Anniversary Tour
2014. május 7., szerda 18 óra
Budapest, Club 202
Jeff Scott Soto koncert
Belépő: 5499 Ft
Jegyelővétel: MetalShop.Hu & HammerZenebarlang, CD Pince, Headbanger Pólóbolt, Viking Metál, Panírozott Hörcsög valamint a Ticketportal Hungary hálózatában és a helyszínen.
Online: http://www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=15285

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.hammerworld.hu/
http://www.jeffscottsoto.com/
https://www.facebook.com/hammerconcerts
https://www.facebook.com/events/593114607429544/