2014. szeptember 22.

Jennifer Batten: Budapesten zenél Jacko gitárosa

Szeptember 29-én a Pecsa Music Caféban köszönthetjük Jennifer Battent. Az 57 éves amerikai gitáros gyermekkora óta zenél, és évtizedes pályafutása alatt a popszakma legnagyobb ikonjai mellett is sikerrel állt helyt: a '90-es években Michael Jackson három világ körüli turnéján vett részt szólógitárosként, majd később Jeff Beck oldalán is brillírozott.

Jennifer Batten ugyan nem tartozik a saját neve alatt világhírt elérő gitárosok közé, de karrierjét látva senkinek sem lehetnek kétségei az 1957-ben született amerikai zenész kvalitásaival kapcsolatban. A 8 éves kora óta gitározó Jennifer tudásáról sokat elárul, hogy 1978-ban Steve Lynch-csel kezdte el kipróbálni a kétkezes tapping technikát a Los Angeles-i Musicians Institue-on, és az évtizedek alatt kifogástalan technikai tudással rendelkező, számos zenei stílusban helytálló zenésszé képezte magát.

A rengeteg lemezen és turnén közreműködő Jennifer életében volt olyan időszak, amikor egyszerre 6 különböző zenekarban játszott, rock, metal, funk és fusion műfajokban. Karrierje egyik nagy fordulópontja a '80-as évek végén érkezett: több száz jelentkező közül őt választották Michael Jackson magasan képzett zenekarának új gitárosává, és másfél éven át, a Bad turné keretében több mint másfél millió ember előtt játszhatott élőben. Jacko a '92-es Dangerous és a '96-'97-es HIStory turnéra is Jennifert vitte magával. 1993-ban az amerikai Super Bowl félidei fellépésen - ez volt a világ legnézettebb tv műsora - 80 ország 1,5 milliárd nézője élvezhette gitárjátékát: ő volt hatalmas szőke sörényű gitáros Jacko mellett, a szélgéppel szemben.

Első szólólemeze Above Below and Beyond címen jelent meg 1992-ben, amit '97-ben követett a világzenei áthallásokkal fűszerezett Jennifer Batten's Tribal Rage: Momentum című kiadvány. 1999 és 2002 között Jeff Beck zenekarában zenélt, majd 2007-ben Whatever címmel adott ki szólólemezt, de az évek során két zenei témájú könyvet is írt.

A szeptember 29-én szólóműsorral érkező Jennifer egyaránt készül saját dalokkal, valamit a Jacko és a Jeff Beck korszak néhány meghatározó darabjával. A Pecsa Music Caféba ellátogatók vetítéssel és improvizációval kiegészített részekre is számíthatnak, és személyesen is megtapasztalhatják Batten kiváló gitárosi képességeit:


A Livesounds bemutatja:
2014. szeptember 29., hétfő 20 óra
Budapest, Pecsa Music Café
Jennifer Batten koncert
Belépő: elővételben 3700 Ft, a koncert napján 4200 Ft:

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu/
http://www.jenniferbatten.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/330837420422846/