2014. szeptember 9.

Születésnapi turnéval tér vissza a 30 éves Rage

Három évtizede szállítja a német Rage zenekar az első osztályú heavy metal dalokat a műfaj kedvelőinek. Az eddig összesen 21 albumot kiadott trió ezúttal az életművet összefoglaló válogatás lemezzel jelentkezik, és egy megújult látványvilágú, jubileumi koncertsorozattal is készül. Budapesten október 1-jén játszanak az A38 Hajón, a Tri State Corner és a Lion Twin társaságában.

Mi lehetne jobb módja egy zenekar 30. születésnapjának a megünneplésére, mint mélyen megmerítkezni saját karriertörténetükben, mely egy évtizedeken átívelő, egyedülálló zenei utazást kínál. A német heavy metal mesterek, vagyis a Rage éppen idén ünnepli ezt a kerek évfordulót, méghozzá egy különleges gyűjtemény kiadásával, mely pályafutásuk számos dalát szedi össze.

A májusban megjelent The Soundchaser Archives című kiadvány összesen 30 tételt tartalmaz két CD-n, köztük olyan még kiadatlan és kidolgozatlan dalokat és demófelvételeket, melyeket most először öntöttek végleges, stúdióminőségű formába. Szintén található egy DVD a csomagban, ezen a zenekar 2013-as Masters Of Rock fellépését nézhetjük végig.

A Rage története 1984-ben kezdődött Prayers of Steel című debütalbumával, akkor még Avenger néven. Az együttes szabályos időközönként adott ki lemezeket, és sok kortárssal szemben nekik a '90-es évek hozott komolyabb sikereket, melyeknek csúcsa a '96-os Lingua Mortis időszaka volt. A zenekar a kezdetektől fáradhatatlanul turnézott Európában, majd '92 után már Ázsiában, Oroszországban és Dél-Amerikában is rendszeresen feltűnt.

A zenekar összesen 21 albumot adott ki, és néhány rövid szakasz kivételével power trióként működött. Az egyetlen fix tag Peavy Wagner énekes-basszusgitáros. Mellette 15 éve gitározik Victor Smolski, aki hatalmas hangszeres tudásával új irányokat mutatott a zenekarnak. André Hilgers dobos 2007 óta tag. A Rage egyik nagy szerencséje, vagy éppen a jól megfontolt kiválasztás eredménye, hogy a korábbi felállások is kiváló zenészekből álltak, így a zenekar rendszeresen képes volt megújítani hangzását – a neves egykori zenésztársak közül elég csak a banda korábbi ütősét, Mike Terranát megemlíteni.

A jubileumi évben a Rage turnéja is az ünneplésről szól: az őszi európai koncerteken egy megújult látványvilággal kiálló, és még mindig lendületes heavy metal gépezetre számíthatunk. A budapesti fellépésre október 1-jén kerül sor az A38 Hajón. Peavy Wagnerék előtt egy szintén német hard rock zenekar játszik: a Nazareth budapesti fellépése előtt már bemutatkozott Tri State Corner a buzuki hangjával teszi különlegessé zeneileg kiművelt dalait, melyekben a rock, a blues és a heavy metal stílusjegyei is visszaköszönnek. Szintén bemutatkozik a német Lion Twin nevű duó, melynek táncra csábító, okosan kimunkált dalaiban egyszerre érhetők tetten a metal és popzene jellegzetességei – a 2011-ben alakult csapat első lemeze Nashville címen jelent meg.

A Livesounds bemutatja: 30 Years of Rage World Tour2014. október 1., szerda 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Rage, Tri State Corner, Lion Twin koncertek
Belépő: 5900 Ft.
Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:http://livesound.hu/
http://www.rage-on.de/
http://www.tristatecorner.com/
http://www.liontwin.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/660609553994568/