2014. december 11.

Vicky Sunday – Évzáró koncert a G3-ban

December 17-én játszik idén utoljára élőben Vicky Sunday és zenekara. Bár a zenekar már majdnem készen van új stúdióalbumával, az idei koncert mint „nem lemezbemutató” várja a rajongókat – a helyszín a korábban Gödör Klubként is ismert Király utcai G3 Rendezvényközpont nagyszínpada, a további fellépők pedig a Nils, a The Medley's és egy Avenged Sevenfold tribute zenekar lesznek.

„Aki nem szereti, ha egy együttes jó zenét játszik és jól néz ki a színpadon, az ne is járjon a koncertjeinkre!” - ennél jobb apropó talán nem is kell Vicky Sunday és zenekarának soron következő fellépéséhez. A csapat legutóbb még az ősz elején, a Legion Run szeptemberi megmérettetésén szerepelt az esti finálé nagyszínpadán, és bár az őszre már új albumot ígértek, az végül 2015 elején kerül kiadásra. Az elmúlt hónapok intenzív munkájának köszönhetően a dalok teljesen készen vannak, de az eredetileg Download munkacímmel készült album végleges elnevezése egyelőre titok - talán ezt is megtudhatják azok, akik ellátogatnak a zenekar idei utolsó koncertjére.

December 17-én három másik csapat is játszik majd a G3 Rendezvényközpontban. Elsőként a 2011-ben alakult The Medley's áll színpadra - a budapesti blues, urban-rock együttest Magos Bálint és Pauer Gellért alapította, s olyan zenei hangulatot álmodtak meg, ami a nagyvárosi életforma visszásságait és neurózisait intelligens cinizmussal és sötét humorral közvetíti. A szövegek gyakori motívumai a szerelem, a félelem, a főváros és egyéb függőségek. Első EP lemezük 2013-ban jelent meg Ragadj Magaddal címmel, hat dallal, s jellegzetes színpadi műsoraikkal gyakran koncerteznek országszerte.

Másodikként a Nils szöveg-centrikus, modern alternatív rockzenéjét hallgathatjuk meg, melyben a pozitív értelemben vett popzenétől a drum'n'bass-ig felfedezhetőek stílusjegyek, egyedi, sajátos értelmezésben visszaadva. Első stúdióalbumuk 2010-ben jelent meg Mindenkivégez címmel.

Ezt követően érkezik Vicky, persze nem egyedül: a koncerten a korábban Love Gun és Rubicon dobos, Nagymihály Lajos lesz hallható, gitáron pedig a fiatal, de igen tehetséges Magyar Bence játszik. A legújabb tag Jutasi Sándor basszusgitáros, akit a Stonehenge és a Without Face zenekarokból ismerhetünk. Az együttes vendégeként a Tűzmadárból és a Voice-ból ismert Schrott Péter is színpadra lép.

Végezetül egy Avenged Sevenfold Tribute zenekar, a Sevengers koncertje zárja a programot, akik saját elmondásuk szerint ha Kalifornia legjobb nőit nem is, de legdögösebb metal riffjeit biztosán elhozzák a közönségnek. Jegyek már kaphatók!

Vicky Sunday évzáró koncert
2014. december 17., szerda 19 óra
Budapest, G3 Rendezvényköpont (ex-Gödör, Budapest, Király u. 8-10., Central Passage)
Vicky Sunday, The Medley's, Nils, Sevengers koncertek
Belépő: elővételben 1000 Ft, a helyszínen 1500 Ft.
Jegyek kaphatók a helyszínen (minden nap 18-23h), a CD Pincében, a Headbanger-ben és a Ticket Expressnél.

Kapcsolódó weboldalak:
https://www.facebook.com/events/565062960307122/
https://www.facebook.com/vickysundaymusic
https://www.facebook.com/nilszenekar
https://www.facebook.com/themedleysband