2015. április 3.

Anathema: régi tagokkal érkezik jövő héten a zenekar

Pár nap múlva indul a 25 éves Anathema különleges, visszatekintő turnéja, melynek első állomása a budapesti Barba Negra Music Club lesz április 8-án. Erre a koncertre a korai és a legfrissebb albumok kedvelői is egyforma lelkesedéssel készülhetnek, hiszen a Resonance turné keretében a zenekar minden nagy korszakát megidézik majd a színpadon, méghozzá az egykori tagság, így Duncan Patterson és Darren White vendégszereplésével.

A zenekar énekes-gitárosa, Vincent Cavanagh nemrég a következőket mondta el egy interjúban, melyet a Huffington Postnak adott: „Nagyon várom a Resonance turné indulását. Ennek okai közül a legfontosabb talán az, hogy a koncerteken és a próbákon mi magunk is eljátszhatjuk, és így ismét átélhetjük a régi albumok világát. Ez lehetőséget ad a zenekarnak arra, hogy megerősítsük a kötődésünket ezekhez a dalokhoz, hiszen a kapcsolat akkor válik igazán hevessé és zsigerivé, amikor ténylegesen előadod azokat. Ezek a művek nem csak a diszkográfiánk, hanem az életünk részei is egyben, amit szeretnénk megvédeni és közel tudni magunkhoz. Sokszor feltételezik rólunk, hogy a bennünk végbement változások miatt figyelmen kívül hagyjuk a korai lemezeinket, de aki ezt gondolja, az nem ismer minket igazán jól.

Ez a turné most számunkra is lehetőséget nyújt arra, hogy tisztelegjünk az örökségünk előtt, és a két ember előtt, akik hatalmas szerepet játszottak a zenekar megalakulást követő éveiben: Darren White egykori énekesről és Duncan Patterson basszusgitárosról van szó. Mindketten igazi látnoknak számítanak, dalszerzők és tehetséges szövegírók egyben, és a korai évek Anathemájához hozzátett kreatív energiáikat nem lehet túlbecsülni. Szerencsére még mindig nagyon közel állunk egymáshoz, de régóta nem találkoztunk, így a közös turné biztosan remek móka lesz. Legalábbis ez az, amire emlékszem a régi turnékból, úgyhogy most is nagyon várom az indulást.

A koncert majdnem 3 óra hosszú lesz, 3 részre bontva, körüljárva a zenekar teljes életművét. A legújabb dalokkal kezdünk, majd visszafelé haladva jutunk el a második részhez, ahol Duncan is csatlakozik: ekkor az Alternative 4-tól a Silent Enigmáig terjedően válogatjuk majd a dalokat. A harmadik részben Darren is színpadra lép, vele a Pentecost III, a Serenades és néhány további ritka tétel is terítékre kerül. Ebben a részben én magam visszatérek a ritmusgitárosi pozícióra – akkoriban még könnyebb volt az életem! Ez a koncert jó eséllyel az eddigi legátfogóbb és legfontosabb Anathema koncertek közé tartozik majd, ami nagy eséllyel az utolsó lehetőség lesz a rajongóknak arra, hogy a régi dalokat is élőben hallják.”

A budapesti koncertre jegyek korlátozott számban még elérhetőek.

A Negative Art bemutatja: Anathema - Resonance Tour: A celebration of the entire history of Anathema music featuring special guests Duncan Patterson and Darren White
2015. április 8., szerda 20 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Anathema koncert – special guests: Darren White, Duncan Patterson
Belépő: 8990 Ft.
Jegyek kaphatók: CD Pince, Headbanger, Wave, Barba Negra Music Club, valamint online a www.tixa.hu oldalon (bankkártyás és SZÉP kártyás fizetés elérhető) és a Barba Negra weboldalán.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.anathema.ws/

https://www.facebook.com/negativeartprod
https://www.facebook.com/events/424324811065394/