2015. április 30.

Szabadtéri koncerttel tér vissza az Accept

Pályafutásának eddigi legsikeresebb évét tudhatja maga mögött az Accept. A német heavy metal zenekar 2014-es Blind Rage albuma akkora sikernek bizonyult, hogy az őszi turné után most tavasszal is folytatják a koncertezést: Dél-Amerika és számos további európai ország mellett Budapestre is visszatérnek. A Barba Negra Track szabadtéri színpadán az orosz Red's Cool és a német The New Roses is szerepel.

Talán senki sem számított rá, ám mégis bekövetkezett: 2014 volt az Accept történetének eddigi legsikeresebb éve. Az eredetileg 1971-ben alakított német heavy metal zenekar 2009-ben támadt fel Mark Tornillo énekessel az élen, majd a Blood of the Nations és a Stalingrad lemezek után tavaly Blind Rage címmel adott ki stúdióalbumot. Ez a lemez pedig igazán nagyot szólt: számos előkelő slágerlistás helyezés mellett az első helyig jutott az egyik legnagyobb lemezpiacnak számító Németországban ill. Finnországban, és az év lemezévé választották a Metal Hammer, a Hard Rock és a Sweden Rock magazinokban.

A lemezhez kapcsolódó turné is remekül sikerült tavaly: az együttes összesen 4 kontinensen, 20 országban, köztük Magyarországon adott 45 koncertet, összesen majd' egymillió ember előtt fellépve. A koncertekre 9 országban az összes jegy elfogyott. A banda fő fellépőként játszott a Wackenen és a lengyelországi Woodstock Fesztiválon.

A lassan 45 éves Accept ma már egyfajta védjeggyé vált, mely elismertségét máig fenn tudta tartani, és ma már generációkon átívelő életérzés kapcsolódik zenéjükhöz. Az Accept mai napig az egyik legerősebb német zenei exportcikk, mely számtalan zenekart inspirált az évtizedek alatt. A zenekar karrierjét különösen értékessé teszi, hogy drogbalhék, alkoholproblémák, szexbotrányok és más bulvártémák nélkül voltak képesek átvészelni az évtizedeket. Az Accept esetében a zene tehát tényleg magáért beszél, és persze a koncertek energiái sem csökkentek: a csapat ma is ereje teljében, remek hangulatú műsorral várja a rajongókat.

A zenekar 2014 végén barátságban elvált Herman Frank gitárostól és Stefan Schwarzmann dobostól, akik 2005-ben és a 2009-es újjáalakulás óta voltak a zenekar tagjai. A megmaradt három tag sok sikert kívánt az egykori társaknak, hiszen Stefan és Herman saját zenekaruk, a Panzer kedvéért távozott, amely decemberben adott ki nagylemezt.

Az Accept legénysége nem maradt sokáig hiányos: április elején jelentették be a Grave Diggerből és a Rebellionból ismert gitáros, Uwe Lulis, valamint Christopher Williams dobos csatlakozását. A Fall Of The Empire című dalhoz készített rövid videón már az új tagok láthatók:


A 2015-ben is folytatódó Blind Rage turné pedig már meg is kezdődött: idén tavasszal az Accept Dél-Amerikába is visszatért, ahol többek között Ozzy Osbourne, a Kiss és a Judas Priest oldalán lépett fel. A zenekar számos európai városba is visszatér, köztük a magyar fővárosba, ahol május 26-án egy szabadtéri helyszínen, a Barba Negra Music Trackben várják a rajongókat. A budapesti koncerten egy 2009-ben alapított szentpétervári hard rock zenekar, a Red's Cool is fellép, valamint a The New Roses nevű német rockbanda is hallható lesz.

A Concerto Music bemutatja: Blind Rage Tour 2015
2015. május 26., kedd 19 óra
Budapest, Barba Negra Track
Accept, Red's Cool, The New Roses koncertek
Belépő: rockboltokban és a Barba Negra weboldalán 4900 Ft, jegyértékesítő hálózatokban 5900 Ft, majd, május 4-től a jegyértékesítő hálózatokban, valamint a koncert napján 6900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Club 202-ben és www.concerto.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://concerto.hu/
http://www.acceptworldwide.com/
http://www.redscool.net/
http://www.thenewroses.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/1396795333953135/