2015. augusztus 7.

Európa Kiadó és Balaton a Kobuci Kertben

Az ünnepi hosszú hétvége nyitásaként, augusztus 19-én a Kobuci Kertbe vár mindenkit az Európa Kiadó és a Balaton zenekar.

Augusztus 19-én ismét visszatér Óbudára az Európa Kiadó és a Balaton. A városrész hangulatos főteréről nyíló Kobuci Kerthez, vagyis a Zichy-kastély udvarához számos ponton kapcsolódik a két zenekar története: először 1986-ban és '87-ben játszottak itt közösen, és a '86-os koncertről egy koncertfelvétel is megjelent CD-n, melyet a Bahia kiadó adott ki a '90-es évek elején. Legutóbb pontosan egy évvel ezelőtt láthattuk itt őket, amikor egy hatalmas sikerű koncertet adtak.

Az Európa Kiadóhoz kapcsolódó hír, hogy még tavaly decemberben jelent meg a Jó lesz.. '14 című lemez a Recorder gondozásában, mely az 1984-es Jó lesz feldolgozásalbuma: 11 aktuális együttes játszotta el rajta a tavaly 30 éves klasszikus 1-1 dalát - a felvételek meghallgathatók ezen az oldalon.

A 1981-ben alakult Kiadó erőteljes zenéje, szókimondó szövegei és albumaik - köztük a Popzene (1987) és a Szavazz rám (1989) -, nagy hatással voltak a rendszerváltás-korabeli közönségre és zenekarokra, s számos akkori slágerük ma már klasszikusnak számít - elég csak a Küldj egy jelet, az Igazi hős, a Popzene, a Szabadíts meg, a Romolj meg vagy éppen a Rendőrlány című darabokra gondolni. A hosszú csöndek és feltámadások után 2013-ban az együttes új lemezzel jelentkezett, Annak is kell címmel. Az augusztus 19-ei koncerten erről az albumról is hallhat nótákat a nagyérdemű, de a kihagyhatatlan régi dalok is megszólalnak majd a kertben.

Az 1979-ben, Víg Mihály által alapított Balaton zenekar körüli kultuszt mi sem szemlélteti jobban, mint hogy a mindvégig klubegyüttesként működő formáció a mai napig létezik és rendszeresen koncertezik. Az este folyamán Balaton- és Trabant-dalokra, valamint Cseh Tamás-feldolgozásokra számíthatunk.

Víg Mihály zeneszerző, költő, dalszerző, gitáros, színész, valamint a Balaton és a Trabant zenekarok alapító tagja, és a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa. Neve filmes szerepvállalásai révén is ismert: Tarr Bélával számos esetben működött együtt zeneszerzőként, illetve – a Sátántangó esetében – főszereplőként is.

A koncertre jegyek már kaphatók!

2015. augusztus 19., szerda 19 óra
Budapest, Kobuci Kert
Európa Kiadó, Balaton koncertek
Belépő: 2000 Ft , a koncert napján 2500 Ft.
Jegyek kaphatók elővételben a www.kobuci.hu oldalon, valamint a helyszínen.

Kapcsolódó weboldalak:http://kobuci.hu/
https://www.facebook.com/europakiadozenekar
https://www.facebook.com/balatonzenekar
https://www.facebook.com/events/458796750967113/