2015. november 12.

Hammerfall: decemberben Budapestre is visszatérnek

Három év után tér vissza Magyarországra a Hammerfall. A svéd heavy és power metal együttes tavaly adta ki (r)Evolution című lemezét, amellyel számos sikeres koncerten vannak túl világszerte, december 9-én pedig végre a Barba Negra Music Clubba is eljutnak, ahol az osztrák szimfonikus metal csapat, a Serenity koncertje után láthatjuk őket.

A svéd Hammerfall karrierje igazi diadalmenet: a Göteborgból érkezett zenekar '90-es évek végén forradalmasította a heavy metal műfaját kortársaival, és ezidáig 8 stúdiólemezt adott ki, számos válogatás és koncertfelvétel mellett. A sikereket meghozó Glory To The Brave lemezük 15. születésnapját anno komoly turnéval ünnepelték, majd a Gates Of Dalhalla című DVD kiadása után 2013-ban alkotói szabadságra vonultak.

A zenélés hiánya a Hammerfall esetében megerősítette a tagok elkötelezettségét és tettvágyát, így a tavaly augusztusban megjelent, (r)Evolution című visszatérő lemezük egy nyers, energikus és harapós kiadvány lett, mellyel a zenekar visszaköveteli helyét a heavy metal legnagyobbjai között. Zeneiségében a dalok a gyökerekhez térnek vissza, a produkciós munkát ezúttal - a Glory To The Brave és a Legacy Of Kings lemezekhez hasonlóan - Fredrik Nordströmre bízták.

A borítót is egy visszatérő készítette: Andreas Marschall alkotta meg anno Hectort, a Hammerfall szinte minden kiadványon szereplő lovagfiguráját. A címet ezúttal a 2011-es Majmok bolygója: lázadás című filmből kölcsönözték. Az egyik első kislemezes dal a Bushido volt, mely a japán szamurájok életét meghatározó szabályokról szól.

Az új lemez sikert aratott a rajongók és a zenei szakma köreiben, a Hammerfall pedig eseménydús évet tudhat maga mögött: az album mellett egy saját whiskey-t is kiadtak, majd tavaly októberben elbúcsúztak a 15 éve dobosként tevékenykedő Anders Johanssontól, akit David Wallin váltott. A zenekar a világ számos pontján mutatta be élőben az új lemezt: Európa, Oroszország, Kína, Japán és Dél-Amerika mellett nemrég Ausztráliába is eljutottak, történetük során először. Idén szeptemberben a német Metal Hammer Awards-on is bezsebeltek egy díjat, méghozzá a Maximum Metal kategóriában. A Bushido Melbourne-ben rögzített felvételét itt nézhetjük meg:


A budapesti Barba Negra Music Clubba december 9-én érkező turnén egy osztrák szimfonikus metal zenekar, a Serenity is játszik majd. A 2000-es évek elején, Tirolban alakult csapat új lemeze Codex Atlanticus címen jelenik meg majd januárban, az ezt megelőző War Of Ages pedig még 2013-ban született, VIII. Henrik, Napóleon és Nagy Sándor idejébe repítve vissza a hallgatót. A zenekar énekese, Georg Neuhauser nemrég a Delainből ismert Charlotte Wessels-szel is közös projektet indított: Phantasma címmel szimfonikus rock musicalt készítenek. A Serenity egy korábbi, Wings Of Madness című videóját itt láthatjuk:


a Concerto Music bemutatja: World Wide (r)Evolution 2014-15
2015. december 9., szerda 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Hammerfall, Serenity koncertek
Belépő: 5900 Ft, jegyértékesítő hálózatokban december 1-től, valamint a koncert napján 6900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában, a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, a Barba Negra recepcióján, valamint a www.concerto.hu és a www.barbanegra.hu weboldalakon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://concerto.hu/
http://www.hammerfall.net/
http://www.serenity-band.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/421472754725077/