2016. február 3.

Carl Palmer's ELP Legacy: koncert márciusban

Idén tavasszal is visszatér Budapestre az Emerson Lake and Palmer és az Asia zseniális dobosa, Carl Palmer. A 65 éves zenész továbbra is folyamatos mozgásban van: az Asiával kiadott lemez és turné után saját zenekarával is rendszeresen koncertezik, miközben nemrég egy nevével kiadott kísérő cintányért is bemutatott. Március 7-én az ELP Legacyval tér vissza az A38 Hajóra.


Carl Palmer a rockzene történetének legelismertebb dobosai közé tartozik, alapító tagja az Emerson Lake and Palmer és az Asia zenekaroknak. Carl 2006-tól szerepel ismét az Asiában, amellyel 2014-ben Gravitas címen adott ki stúdiólemezt, emellett pedig saját zenekarával, az ELP Legacyval is rendszeresen turnézik. Ezt a zenekart Simon Fitzpatrick basszusgitáros és Paul Bielatowicz gitáros alkotja, akikkel Carl 2001 óta, power trió formában adja elő pályafutása dalainak akusztikus változatait. „Az egykori szintetizátor betéteket gitárral adjuk elő, mivel úgy éreztem, hogy ez az egyetlen tisztességes módja annak, hogy az ELP dalait megszólaltassuk. Soha nem próbáltam meg olyan énekest találni, aki Greg Lake-et helyettesíthetné, és az ELP eleve sok ének nélküli dalt írt, így ez volt a kézenfekvő választás most is." - monda el Carl az ELP Legacy zenei felfogásáról.

Palmer a zene mellett a képzőművészetek terén is alkot, ahol szintén a ritmust állítja a középpontba: különböző színek és fények alkalmazásával készítenek látványos lenyomatokat róla dobolás közben. Míg egy festő ecsetet és festéket használ, Palmer például világító dobverőkkel készíti különleges kompozícióit, melyek megörökítik egy-egy dal mesteri előadását: a színes csíkokat, mintákat ábrázoló művek úgy készülnek, hogy egyetlen képre rögzítik a világító dobverők mozgását a jól ismert dalok alatt.

A képek a 2013-as A Twist Of The Wrist (Csuklócsavar), a 2014-es The Rhythm Of Light (A fény ritmusa) és a 2015-ös Art Of Rhythm (A ritmus művészete) című kiadványokban kerültek publikálásra, Carl és a Los Angeles-i művészeti csapat, a Scene Four gondozásában. Az egyedileg is megvásárolható, látványos és népszerű nyomatokból származó bevételek egy részét Carl jótékonysági célokra – elsősorban a rákkal foglalkozó amerikai civil szervezetek támogatására - fordítja. A képeket megtekinthetjük a http://carlpalmerart.com/ weboldalon.

Emellett persze a hallható zenétől sem távolodik el a dobos: a Paiste nevű hangszergyártóval közösen nemrég mutatta be új, Vir2osity nevű 20 hüvelykes Duo Ride kísérő cintányérját. Ezeket a különleges hangzású hangszereket kézzel készítik Svájcban, és az új változat kialakításában Palmer is közreműködött, így a gyártóé mellett saját emblémája is szerepel rajta.

Március 7-én láthatjuk ismét Budapesten Carl Palmert, aki a már megszokott helyszínen, az A38 Hajón szerepel az ELP Legacy zenekarral. A koncerteken készített kedvcsináló felvételeket láthatunk az alábbi videón:a Livesounds bemutatja:
2016. március 7., hétfő 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Carl Palmer's ELP Legacy koncert
Belépő: 5900 Ft, a koncert napján 6500 Ft
Jegyek kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban, a Ticketportal és a TEX hálózatában, valamint az A38 Hajón és a www.a38.hu weboldalon

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.carlpalmer.com/
http://carlpalmerart.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/213468385659899/