2016. március 10.

Ozric Tentacles, Project RnL koncertek a Dürer Kertben

Március 14-én a Dürer Kertben tér vissza Budapestre a britek egyik kedvelt fesztiválzenekara, az Ozric Tentacles. Az instrumentális zenéjével afféle pszichedelikus űrutazásra invitáló együttes 33. éve működik, Ed Wynne alapító gitáros vezetésével. Zenéjükben az ambient, a groove és a dub elemeit ötvözik pszichedelikus rockkal, legutóbbi lemezük a tavaly megjelent Technicians of the Sacred. Dobosként egy magyar zenészt, a 2012-ben csatlakozott Szende Balázst láthatjuk majd a színpadon. A zenekar az Ozora fesztivál mellett számos hazai klubban is bizonyított már, így most is igazi elszállós élményre készülhetünk.

A szintén fellépő Project RnL viszont most először játszik Magyarországon: a Tel Avivból érkező csapat gyorsan a progresszív rockzenét kedvelők kedvencévé válhat, hiszen mesterien ötvözik a Yes dalszerző képességeit a Gentle Giant excentrikusságával és a Dream Theater virtuozitásával. A 2010-ben indult projekt Ray Livnat és s jazz és kortárs zenei tanulmányokat végző Eyal Amir kezdeményezéséből nőtte ki magát. Twisted Truth című dalukat itt hallgathatjuk meg:


Hazai vendégként a kilencvenes évek közepén alakult Sardinelli játszik. A kezdetben improvizatív space-rockot toló csapat változó tagsággal működött, ám a fronton mindvégig az őshippi Szikkadt állt, aki elképesztő halandzsa sámánénekével újra és újra meglepte a közönséget. Jelen formáját 2010 decemberében vette fel a csapat, ekkor a koncepció is változott. A végeláthatatlan improvizációkat felváltották a modern elektronikus ritmusok és kütyük, de a szittya-néger érzés, a szabad ének varázsa megmaradt!

A Dürer Kertben tartandó koncertre jegyet váltók ingyen jutnak be az éjfél után kezdődő adterpartyra is, ahol az Óperentzia koncertje után Miso (Thermal Team) valamint Comsat & Petar (Y-Production) válogatja a zenéket psychill, psyreggae és psydub irányban.

A Fekete Zaj Fesztivál bemutatja:
2016. március 14, hétfő 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Ozric Tentacles, Project RnL, Sardinelli koncertek
Belépő: 3500 Ft
Jegyek kaphatók: CD Pince, Dürer Kert, Wave, valamint online: http://www.tixa.hu/ozrictentacles

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.tixa.hu
http://www.ozrics.com/
http://www.projectrnl.com/

https://www.facebook.com/Tixa.Hu/
https://www.facebook.com/events/935588373163544/
https://www.facebook.com/OfficialOzricTentacles
https://www.facebook.com/ProjectRnL
https://www.facebook.com/Sardinelli/