2016. április 11.

Utópisztikus turnén mutatja be új lemezét az Anna and the Barbies

Gátmetszett valóság: a hét állomásos turné első állomása április 15-én, Budapesten lesz

Megújulásra készülve tér vissza az Anna and the Barbies. Az idén tizenegy éves zenekar az énekesnő, Pásztor Anna második gyermekének születését követően kezd ismét koncertezni. Az Utópia turné a tervek szerint hét állomást tartalmaz majd, és egy igazi összművészeti kavalkáddá növi ki magát, melynek végén a zenekar hetedik nagylemeze is bemutatásra kerül. Az első koncertet április 15-én láthatjuk a Barba Negra Music Clubban.

„Gátmetszett valóság” - a világra jövetelhez kapcsolódó kínos kompromittáltság érzése, és Pásztor Anna második gyermekének megszületése utáni élmények hatására áll össze az a gondolat-lavina, mely az Anna and the Barbies április 15-ei koncertjének koncepcióját adja. Az új látvány- és játékelemekkel gazdagított produkcióban megjelenik a cirkusz varázslatos világa, de a költészet is testet ölt, az este pedig az említett traumák ellenére is a felfedezhető, látható csodákról, és az életigenlésről szól majd. Vendégként játszik a Loyal együttes is.

Az áprilisi koncert egy rendhagyó kísérlet része lesz: a zenekar legújabb, Utópia című lemezének megjelenése kapcsán ugyanis egy hét állomásos, konceptuális játékba kezd, melynek keretében témák és terek, különféle művészeti megnyilvánulások hatnak majd egymásra, valódi összművészeti szeánszokká változtatva a koncerteket.

„Az egyes fellépéseken az interaktivitásnak kulcsszerepe lesz: mindez segít megérteni a valóságot amelyben élünk, segít szembenézni azzal, és megfogalmazni személyes és társadalmi valóságigényünket. Ezek bár lehetnek kissé utópisztikusak, mégis egy kicsit közelebb kerülünk hozzá, ha már arra rájöttünk, hogy az álmok oszthatók, egymás szellemi és érzelmi terének bérlőivé válhatunk, megszabadulva így a szorongató magánytól. A képzelet terét alakító költők, a fizikai határokat megcáfoló cirkuszi artisták, színészek játéka találkozik majd a zenében, mely a maga megfoghatatlanságában újradefiniálja – legalábbis egy ideig – helyünket és viszonyainkat.” - mutatta be Anna a turné művészeti koncepcióját.


A projekt a nyár folyamán különböző, köztük több budapesti helyszínen valósul meg, így azoknak is lesz módja látni a zenekart, akik a legközelebbi, már elővételben teltházas fővárosi koncertről lemaradtak. Maguk a koncerthelyszínek igen változatosak lesznek, zárt terektől a Fővárosi Nagycirkuszon át az ópusztaszeri ugarig. Ezek - színházi szakkifejezéssel élve - jelzett térként lehetőséget biztosítanak egy-egy téma kibontakoztatására.

Anna and the Barbies: Utópia turné 20162016. április 15., péntek 20 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Anna and the Barbies, Loyal koncertek
Belépő: minden jegy elkelt!

A turné további állomásai: Május vége – Meglepetés minikoncert és sajtótájékoztató egy rendhagyó helyszínen
Június 17. - Barba Negra Track
Augusztus 1-2-3. - Woodstock az Ugaron, Ópusztaszer
Augusztus 20. – Budapest
Szeptember 8. - Budapest Park
November eleje - Fővárosi Nagycirkusz, Budapest

Kapcsolódó weboldalak: http://www.annaandthebarbies.hu/
https://www.facebook.com/annaandthebarbies/
https://www.facebook.com/events/1693045204273632/