2017. október 13.

Októberben még egy csokor Accept dalt hoz Udo Budapestre

Egy évvel hosszabb lesz Udo Dirkschneider aktuális turnéja: a tavalyi koncert után ezúttal megújult programmal, és újabb adag Accept slágerrel érkezik a Dirkschneider Budapestre, ahol a Barba Negra Music Clubban játszanak október 30-án, az osztrák Garagedays társaságában.

Bár még javában tart Udo Dirkschneider zenekarának Back To The Roots című turnéja, máris megérkezett a fellépéseket megörökítő kiadvány, a „ LIVE – Back To The Roots – Accepted!”, mely DVD és BluRay formában, valamint két kapcsolódó CD vagy bakelit hanglemezzel érhető el. Az anyag a tavalyi hangfelvételt követi, és a 2016. decemberi, brnói fellépés látható rajta. Csakúgy, mint a teljes turné során, ezen az estén is elhangzottak az Accept Udo nevével fémjelzett korszakának slágerei, de például Frank Sinatra My Way című klasszikusának átdolgozása is szerepel a kiadványon. A Living For Tonite című dal felvételét itt láthatjuk:


A védjegyszerű énekhanggal rendelkező, karizmatikus énekes feltűnése áttörést hozott a német Acceptnek a '80-as évek elején. A mostani turné különlegessége, hogy Udo most utoljára adja elő élőben a legendás zenekarral közös dalait: „Még mindig annyira imádom ezeket a dalokat énekelni, részét képezik az életművemnek, de ezzel együtt is időszerű lezárni ezt a korszakot. Annyi spekuláció tűnt fel velem és az Accepttel, vagy egy közös jövővel kapcsolatban – ebben az értelemben a dalok élő előadása egyfajta állásfoglalás a kérdésben részemről. A jelek szerint pedig a rajongók nagy érdeklődést mutatnak a koncertek iránt.”

2016-ban a Dirkschneider nevet viselő zenekar az egész világot bejárta, Európa, az Egyesült Államok és Oroszország mellett érintve számos nyári fesztivált, valamint izraeli és japán helyszíneket is. A rajongók világszerte olyan lelkesedéssel fogadták a fellépéseket, hogy a turné idén és jövőre is folytatódik, most októbertől azonban egy szinte teljesen megújult műsorral. Az új program továbbra is tartalmaz Accept dalokat, de a korábbi állomásokhoz képest jobban támaszkodik majd Udo pályafutásának további szakaszaira is.

Emellett a csapat már készül a jövőre: egy nemrég adott interjúban Udo elmondta, hogy a következő saját albumot 2018 őszén tervezi kiadni. A lemez a 2015-ös Decadentet követi majd.

Budapestre a hosszúra nyúlt turné keretén belül immár másodjára látogat majd a Dirkschneider: október 30-án a Barba Negra Music Clubban is a megújult, vagyis a tavalyitól eltérő programot hallhatjuk majd. A zenekar tagjaként Sven Dirkschneider, Udo fia is szerepel a dobok mögött. Gitárosként az orosz Andrey Smirnov tér vissza, Fitty Wienhold basszusgitáros, és Bill Hudson gitáros mellett. Előzenekarként ismét az osztrák Garagedays szerepel, akik éppen Udo vendégeként jártak már hazánkban.

A Livesounds bemutatja: Back To The Roots Part II
2017. október 30., hétfő 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Dirkschneider, Garagedays koncertek
Belépő: 6200 Ft, a koncert napján 6500 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában, valamint a Barba Negrában és a http://musicclub.barbanegra.hu/ weboldalon

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.udo-online.com/
http://www.garagedays.at/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/680902302113399/