2018. április 28.

Vinny Appice: Black Sabbath műsorral jön a legendás dobos

A Black Sabbath, a Dio és a Heaven & Hell legendás dobosát, Vinny Appice-t üdvözölhetjük május 15-én a Backstage Pubban. Vinny saját zenekarával turnézik Európában, szinte teljes egészében előadva a Black Sabbath 1981-es albumát, a Mob Rules-t, valamint számos további Sabbath, Heaven & Hell és Dio slágert.


Nehéz még egy olyan testvérpárt találni a rockzene történetében, mint Vinny és Carmine Appice. Több mint 40 éves pályafutásuk alatt mindkét fivér a legismertebb dobosok közé került, számos legendás albumon és turnén vállaltak részt, méghozzá a műfaj legnagyobb zenekarainak tagjaként. Carmine pályafutása a ‘60-as években indult a Vanilla Fudge együttessel, majd Rod Stewart és Ozzy Ousbourne oldalán folytatta. 11 évvel fiatalabb öccse, Vinny pedig 1980-tól a Black Sabbath, majd később a Dio és a Heaven & Hell zenekarokban szerepelt Ronnie James Dio zenésztársaként.

A két dobos fivér, Carmine és Vinny között egy 2014-es koncertlemezt leszámítva eddig nem volt direkt zenei együttműködés, így a tavaly ősszel megjelent első közös lemezük, a Sinister igazi kuriózumnak számít. A Steamhammer kiadó gondozásában megjelent anyag CD, bakelit és digitális formátumban érhető el; a címadó dalt itt hallgathatjuk meg:


A 13 dalt tartalmazó albumon nemcsak a két testvér dolgozott együtt, hanem számos illusztris vendég is: hallhatjuk Craig Goldy, Erik Turner, Ron “Bumblefoot” Thal, Mick Sweda (Bulletboys) és Joel Hoekstra (Whitesnake) gitárosokat, Tony Franklin és Phil Soussan basszusgitárosokat, Paul Shortino énekes-gitárost, Jim Crean, Scotty Bruce, Robin McAuley és Chas West énekeseket. Az egyik legnagyobb meglepetést pedig maga Carmine Appice okozza, hiszen a 70 éves dobos maga is vállalt énekesi feladatokat a You Got Me Running című nótában. Vinny elmondása szerint ez amúgy nem az első alkalom, hogy Carmine énekesi vagy vokalista szerepet vállal, de sokan nem tudnak erről, így különösen nagy öröm volt, hogy a közös lemezre is felkerült egy ilyen dal.


Vinny mostani európai turnéján turnéján Piero Leporale (Uli Jon Roth) énekes, Fabio Cerrone (Tony Martin, Marco Mendoza) gitáros és Barend Courbois (Blind Guardian) basszusgitáros vesz részt. A programmal elsősorban a Black Sabbath Mob Rules című legendás albumára koncentrálnak majd, amin Vinny eredetileg is játszott - ezúttal szinte teljes egészében előadják majd, de számíthatunk további Sabbath, Dio és Heaven & Hell klasszikusokra is, mint például a Holy Driver, a Falling of the Edge of the World, a War Pigs vagy a Last In Line. Ezen a 2015-ös felvételen például a Heaven & Hell-t dobolja éppen a mester:




a Livesounds bemutatja: Mob Rules Live 
2018. május 15., kedd 19 óra
Budapest, Backstage Pub
Vinny Appice Band koncert
Belépő: 4800 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal, a Tex és a Tixa hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu
https://www.appicebrothers.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/230939464147214/