2018. május 9.

Nazareth: 50 éves jubileumi turnén a zenekar

Fennállásának 50. évfordulóján, új énekessel érkezik Budapestre december 5-én a Nazareth. A skót zenekar a rockzene egyik első úttörője; a zenészek ezúttal pályafutásuk legismertebb dalait adják majd elő az A38 Hajón.

Nazareth a hard rock és heavy metal zenekarok első generációjához tartozik: az 1968-ban alakult, eredetileg Shadettes néven ismert csapat olyan legendás zenekarokra volt hatással, mint a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Uriah Heep vagy a Black Sabbath. 60 millió eladott lemezével a Nazareth - a Simple Minds mellett - a legsikeresebb skót bandák közé tartozik.

Joggal lehet őket tehát igazi úttörőknek hívni, vagy ahogy magukat is nevezik: a rockzene dinoszauruszainak. Amikor ezek a dinoszauruszok turnéra indulnak, városról városra idézik meg a ‘70-es évek régi szép és - a Nyugaton legalábbis - vad időit, olyan klasszikusokkal, mint a Razamanaz, a This Flight Tonight, az Expect No Mercy, a Hair Of The Dog, a Dream On és a Love Hurts. A koncertre látogatók arról is meggyőződhetnek, hogy a zenekar még most is igazi élvezettel játssza a dalokat, és a szédítő mélységű múltjuk mellett is képesek a jövőbe tekinteni.

A Nazareth magabiztosságát tovább erősíti az új énekes, Carl Sentance csatlakozása, aki az egészségügyi okok miatt 2013-ban visszavonuló Dan McCafferty helyére érkezett. A tehetséges walesi zenész eséllyel tölti be az alapító énekes után maradt űrt, hiszen maga sem nyeretlen kétéves: többek között a Krokus és a Tokyo Blade élén énekelt, és együtt dolgozott Geezer Butlerrel (Black Sabbath), Paul Chapmannel (UFO), Vinny Appice-szel (Dio, Sabbath) és Don Airey-vel (Deep Purple) is. Mellette a csapatot az alapító basszusgitáros, Pete Agnew, valamint Lee Agnew dobos és Jimmy Murrison gitáros alkotja, a program pedig az öt évtized legnagyobb slágereit vonultatja majd fel. A This Flight Tonight című dalt itt hallgathatjuk meg az aktuális felállás előadásában:


a Livesounds bemutatja: Nazareth 50th Anniversary Tour
2018. december 5., szerda 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Nazareth koncert
Belépő: 6900 Ft, a koncert napján 7500 Ft
Jegyek kaphatók az A38 recepcióján, a Hammer Zenebarlang, a CD Pince és a Headbanger üzletekben, a http://tixa.hu, az http://a38.hu és az http://eventim.hu weboldalakon, valamint a Ticketportal hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/