2018. július 24.

Dream Spirit: kínai zenekar is játszik a pénteki Folk Metal Night-on

Különleges zenei utazást tehetnek azok, akik most pénteken a TRIP Hajóra látogatnak, hiszen a Folk Metal Night fő fellépője, a DreamSpirit egyenesen Kínából érkezik a magyar fővárosba. Előttük egy olasz orkcsapat is színpadra lép a Blodiga Skald személyében, de hallhatjuk a magyar Rumproof, Leecher és NoamutheN zenekarokat is. 

A DreamSpirit zenekar Kína egyik szent hegye, a Taj-hegy lábainál jött létre, ahol a konfuciánus eszmék máig elevenen élnek. Ikergitárokra épített, dallamos heavy metal zenéjükben hangsúlyos szerepet kapnak az ősi kínai hagyományok, melyek a dallamokban és az epikus dalszövegekben is visszaköszönnek. A hagyományos kínai húros és fúvós hangszerek, így a ku-cseng, az erhu és a dizi teszik összetéveszthetetlenné dalaikat. A jelenleg Pekingben működő hattagú csapat első albuma 2014-ben jelent meg, aktuális lemezük pedig a 2017-es General Triumphant. Európa-turnéjuk keretében érkeznek Budapestre, de meghívást kaptak többek között a szlovéniai Metaldays fesztiválra is. Alchemy című daluk nemrég egy kínai film főcímdala lett, itt nézhetjük meg a videót:


Az este másik külföldi fellépője Rómából érkezik: a Blodiga Skald 2014 óta működik, modern metal elemeket ötvözve harmonika- és hegedűbetétekkel, a szövegekben pedig a szerepjátékok ork martalócaira koncentrálva. Legutóbbi lemezük a 2017-es Ruhn; a Panapiir című nóta videóját itt láthatjuk:


A TRIP hajón ezen az estén három már jól ismert magyar zenekar is játszik: a Rumproof folk metal zenéjében a kalózkultuszhoz tartozó népzenei dallamokat ötvözi zúzós, döngölős, itt-ott feszes, néhol matek metalos elemekkel. A Leecher egy szimfonikus/cselló metalt játszó magyar zenekar, mely gitárok helyett csellókra és női énekhangra építkezik. A NoamutheN 2007 óta működik, ők Tolkien alkotásainak megzenésítésével foglalkoznak.

Az 5 zenekar most pénteken játszik a TRIP Hajón, ami a budai oldalon, a Batthyány tér közelében, a Szilágyi Dezső téren lévő 2-es mólónál található.

Folk Metal Night: Dream Spirit Eureopan Tour 2018
2018. július 27., péntek 19:30
Budapest, TRIP Hajó
DreamSpirit, Blodiga Skald, Rumproof, Leecher, NoamutheN koncertek
Belépő: elővételben 1200 Ft, a helyszínen 1500 Ft
Jegyek kaphatók a helyszínen, és a http://trip.jegy.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
https://www.facebook.com/events/2050104105214462/

https://dreamspirit.bandcamp.com/
https://blodigaskald.bandcamp.com/
https://rumproof.hu/
http://leechermusic.com/
https://www.facebook.com/NoamutheN/

https://www.facebook.com/folk.metal.hungary
https://www.facebook.com/old.buso.productions