2018. július 5.

Wednesday 13 és Combichrist: közös koncert az A38-on

A nyár közepén tér vissza az A38 Hajóra a Combichrist. A norvég-amerikai aggrotech zenekar és közönsége nem először találkoznak a Duna partján, hiszen pokoli elektróbulijukkal már többször kiugratták a hajót a Duna andalítóan ringató hullámaiból. Ezúttal a Murderdolls egykori énekese, Wednesday 13 is játszik majd saját zenekarával a július 25-ei koncerten, a nyitócsapat pedig a Los Angeles-i darkwave duó, a Night Club lesz.


A techno dinamikája, a power noise zajos, torz hangzása és a darkwave zene depresszív, melankolikus témaválasztása: ebben a hármas kereszteződésben jött létre az aggrotech vagy hellectro névre hallgató nyers, elektronikus zenei műfaj, melynek egyik képviselője a norvég énekes, Andy LaPlegua által amerikai zenészekkel közösen alapított Combichrist. A 2003 óta működő csapat mind a lemezeken, mind élőben igazi fékevesztett zenei szörnyetegként viselkedik, és a dalszövegeket nézve sem visszafogott: a What The F*ck Is Wrong With You People? és az Everybody Hates You albumcímek röviden össze is foglalják a zenekar társadalomkritikai pozícióját és szemléltetik a témaválasztást.

A csapat zenéje nem áll távol a Nine Inch Nails vagy éppen a Rammstein világától (velük egy teljes turnét is lenyomtak Andy-ék pár éve), de talán egy fokkal brutálisabbak a szövegek és a dalok is. Legutóbbi, hatodik lemezük a 2016-os This is Where Death Begins, melyet Vlado Meller hangmérnök (RHCP, Slipknot) kevert. A lemezen nagy hangsúlyt kaptak a gitárok, melyek a dobokkal és az elektronikával találkozva igazán elemi erőt képviselnek.

Az A38 Hajón tartott bulik egyik jellemzője, hogy ha elég sokan ugrálnak egy ritmusra a koncertteremben, akkor a fedélzeten állók is jól érezhetik a hajó ütemes ringatózását a vízen; a Combichrist koncertek alatt azonban kis túlzással már kapaszkodni is kell. Valószínűleg most júliusban is ez lesz a helyzet, hiszen a turné neve (Everybody Still Hates You) alapján a zenekar valószínűleg előveszi jópár, évek óta bejáratott slágerét is. A Maggots At The Party című, természetesen kellően felkavaró vizuális tartalmú videót itt nézhetjük meg:


Ezen a turnén a rajongók akár a koncert előtt és után is találkozhatnak a bandával, ugyanis a Combichrist VIP csomagokat is kínál a normál jegy mellé. Az afterparti csomaggal meglátogathatjuk a csapatot a turnébuszban, egy posztert és egy laminált passzt is kapunk, és persze rengeteg fotózási és autogram lehetőséget. Ezen kívül kérhetünk egy ajándék dedikált cintányért és egy közös fotót a srácokkal a színpadra lépés előtt, de akár a crew tagjává is válhatunk egy napra: ebben az esetben korai belépésre vagyunk jogosultak, a buszban és a backstage-ben lóghatunk a bandával a koncert előtt, és a színpad oldaláról nézhetjük végig a műsort.


A hazai közönség számára a mostani koncert a turnévendég miatt is különleges, hiszen az egykori horror-punk supergroup, a Murderdolls énekese, Wednesday 13 nagyjából 10 éve játszott utoljára Magyarországon. Wednesday tavaly nyáron adta ki hetedik, Condolences című lemezét a Nuclear Blastnál, amely a mostani koncert gerincét alkotja majd, természetesen válogatott régi slágerekkel körítve. A főhős elmondása szerint már nagyon várták a Combichristtal közös turnét, amit hosszú ideje próbáltak megszervezni, hiszen a két csapat zenéje és megjelenése alapján is pokolian jó párost alkot. Wednesday 13 és zenekara szintén kínál VIP belépési lehetőséget, amivel korai belépést, ajándékokat, találkozási lehetőséget és közös fotózást kaphatunk.

A július 25-ei estén egy Los Angeles-i darkwave duó, a Night Club mutatkozik be a nyitózenekarként az A38 Hajón. Ők a nyár végén megjelenő, Scary World című lemezük új dalait hozzák majd. Ezek egyike a Candy Coated Suicide, aminek a videóklipjében azt láthatjuk, ahogy mackós alkatú duracell nyuszik püfölik a szintiket, az előtérben pedig egy piros hajú, 26 éves „rossz kislány”, Emily Kavanaugh mesél a cukorsokk káros hatásairól, miközben egy láncra vert plüssmacit húz maga után, és mindenkinek nagyon megszaladt a szemhéjárnyalója – nincs több kérdésünk:


a Negative Art Prod. bemutatja: Everybody Still Hates You Tour
2018. július 25., szerda 19 óra
Budapest, A38 Hajó
Combrichrist, Wednesday 13, Night Club koncertek
Belépő: 6000 Ft.
Jegyek kaphatók az A38-on, a CD Pince, Headbanger, és Wave üzletekben, valamint online a https://tixa.hu/combichrist_wednesday13_a38 címen.
Combichrist VIP jegyek kaphatók a https://combichristvip.bigcartel.com/ oldalon. Wednesday 13 VIP csomag kapható a http://store.officialwednesday13.com/ oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.combichrist.com/
http://officialwednesday13.com/
http://nightclubband.com/

https://www.facebook.com/negativeartprod/
https://www.facebook.com/events/624515991213171/