2018. szeptember 18.

Ben Granfelt: lemezbemutató koncerten hallhatjuk a finn gitárost

Az elektromos gitár finn doyenje, Ben Granfelt idén nyáron adta ki 16. szólóalbumát, My Soul To You címmel. A több mint 25 éve aktív, és saját zenekara mellett a Leningrad Cowboys és Wishbone Ash egykori tagjaként is ismert zenész új kiadványát a Backstage Pubban mutatja be szeptember 28-án.

Az 1963-ban született Ben Granfelt mesteri gitáros és dalszerző. aki élőben a pontosság megtartása mellett is kiválóan képes hangulatok teremtésére dallamos rockzenéjével, melybe számos blues elem is vegyül. Hatásai között említhetjük Jeff Becket, Robin Trowert vagy Joe Satrianit. A magyar közönség a 2015-ös, ’16-os és ’17-es Gary Moore Emlékesteken, valamint önállóan az A38 Hajón is láthatta már Bent, és személyesen is megtapasztalhatta a finn előadó kiforrott és élvezetes gitárjátékát, énekhangját: dalait hallgatva azt érezhetjük, hogy egy kicsit a saját lelkét is belerakja játékába.

A lelkem, neked, azaz My Soul To You: ez lett a címe Ben idén júniusban megjelent, 16. lemezének, amelyen Masa Maijanen basszusgitáros és Okko Laru dobos hallható, de több vendégelőadó is feltűnik: PJ Harvey This Is Love című dalát például feleségével, Jasmine Wynants-Granfelttel közösen énekli el Ben. Feltűnik még egykori zenésztársa, a Wishbone Ash-ből ismert Muddy Manninen gitáros, és hallható Bryn Jones, a Los Bastardos Finlandeses füstös hangú énekese is. A címadó dal videóját itt láthatjuk:


A finnországi lemezbemutató koncertek után Ben és zenekara a napokban érkezett Németországba, majd régiónk következik a turné programjában: szlovákiai és csehországi állomások mellett Budapesten, a Backstage Pubban is játszanak, méghozzá szeptember 28-án. A koncerten Ben mellett a lemezen is hallható basszusgitáros, Masa Maijanen, illetve Santeri Saksala dobos szerepel.

a LOTS Music bemutatja: Ben Granfelt European Tour
2018. szeptember 28., péntek 21 óra
Budapest, Backstage Pub
Ben Granfelt koncert
Belépő: az első 50 db jegy 3200 Ft, ezután és a rendezvény napján 3900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.lots-music.hu/
http://www.bengranfelt.com

https://www.facebook.com/LotsMusicConcerts/
https://www.facebook.com/events/542670416076589/