2019. december 19.

Takida: tavaszi koncert nyárias hangulatú új lemezzel és egy vad kanadai vendégcsapattal

Júniusban megjelent, átütő sikert arató lemezével tér vissza Budapestre Svédország egyik legizgalmasabb rockzenekara, a Takida. Vendégként ezúttal egy kompromisszum-mentes kanadai rock and roll zenekart hoznak: The Wild! is bemutatkozik a Dürer Kertben március 18-án.

Robert Petterson, Tomas WallinMattias Larsson, Chris Rehn és Kristoffer Söderström alkotta tAKiDA Svédország ambiciózus, és egyre sikeresebb zenekara, amely mesteri, fülbemászó rockdalokat ír. A 2006-os debütáló album, a Make You Breathe óta egyre többen ismerik meg őket, így ma már a skandináv rockzenei színtér egyik legismertebb zenekarának számítanak.

A csapat 2018 óta a BMG kiadónál tevékenykedik, ami a nemzetközi turnék mellett új fejezetet nyitott a Takida közel két évtizedes történetében: mostanra jó pár telt házas fellépést tudhatnak maguk mögött Európában, különösen Németországban. Idén nyáron jelent meg a Sju című új album, melyről a legfrissebb videó, a How Far I’ll Go itt látható:


Az új lemez igazán nyárias hangulatú lett, nem véletlenül került júniusban kiadásra. A dalok ritmusa ismerős lesz azoknak, akik fiatalok, szerelmesek és szabadon töltik a nyarat – éppen ezt a ritmust követi a lemez is. A dalokon továbbra is érződik az az odaadás, amivel a zenészek írják őket, sikeresen ellenállva a modern zeneipar mindent egybemosó műfaji kavalkádjának. A kellemesen dallamos zenét az énekes, Robert Petterson szenvedélyes, de karcos betéteket is használó énekhangja teszi igazán szép és dinamikus élménnyé.

A turnén egy belevaló kanadai rockzenekar, a The Wild! is bemutatkozik. A csapat 2015-es első kislemeze, a Roadhouse után elég hamar felfigyelt rájuk a szakma és a helyi közönség, így a GxDxWxB album már az országos toplistán is az ötödik helyig jutott, a srácok pedig a Godsmack, a Korn, a Rise Against és a Wolfmother előtt játszhattak. Az elmúlt években törtek be Európába, és már az első turnéjukon több száz albumot adtak el a koncertek után, bizonyítva a klasszikus, szögegyenes rock and roll muzsika iránti szűnni nem akaró hallgatói igényt. A 2017-es Wild At Heart album után a Wild idén egy kislemezt adott ki, melyen a Playing With Fire című nóta is megtalálható:


A két rockbanda közös európai turnéja március 18-án Budapesten indul: a Dürer Kert színpadán láthatjuk majd őket.

a Concerto Music bemutatja: What About Tour?
2020. március 18., szerda 19 óra
Budapest, Dürer Kert
tAKiDA, The Wild! koncertek
Belépő: elővételben 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft
Jegyek kaphatók a Dürer Kertben és a www.tixa.hu oldalon, valamint a CD Pince és Headbanger üzletekben.

Kapcsolódó weboldalak:
http://takidamusic.com
https://www.thewildrocknroll.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/696367420867267/