2021. október 28.

Devin Townsend is játszik a Dream Theater előtt Budapesten

Nagyszerű hírrel lepte meg rajongóit a Dream Theater. Az amerikai progresszív metalzenekar európai turnéjához a kanadai énekes-dalszerző, Devin Townsend csatlakozik különleges vendégként: Budapesten május 10-én játszanak a Sportarénában.

Devin Townsend új nagylemeze, a Lightwork 2022 tavaszán jelenik meg. Devin már megkezdte a dalok felvételét a kanadai Vancouverben, a Farm Studios területén, ahol GGGarth Richardson segíti a munkát.

A 25 éve ismert kanadai előadó a járványidőszak alatt is különösen aktívnak bizonyult: a nagylemez mellett több másik projektben is részt vett, aminek köszönhetően még két felvétel kiadását jelentette be idén.

Ezek egyike a The Puzzle című lemez, amely jelen állás szerint idén decemberben jelenik meg Devin saját kiadójánál. Ehhez kapcsolódóan többek között egy film is elérhetővé válik majd a legnagyobb streaming szolgáltatóknál. Saját elmondása szerint technikailag ez nem egy új stúdióalbum, hanem inkább „egy olyan közös, multimédiás művészeti projekt, ami kitölti a teret a 2019-es Empath és az új lemez, a Lightwork között. A Puzzle két részből áll: a gazdagon hangszerelt címadó tételből és a jóval nyugodtabb hangulatú Snuggles-ből. A teljes alkotás a zene mellett egy filmből, egy képregényből, egy regényből és számos további multimédiás tartalomból áll. Több mint 50 előadó bevonásával készült, akikkel Zoomon keresztül tartottuk a kapcsolatot, és ez az élmény nagyban segített abban, hogy a kreatív szabadság új szintjét érjem el” – mondta el Devin. – „Ennek megfelelően ez a lemez egy megfontolt, és eléggé elvont zenei gyűjtemény, amely egy elbeszélésre (a filmre) van felfűzve, dokumentálva azt, ahogy a járvány alatt éreztem magam.” A Puzzle-be itt hallgathatunk bele: 

Emellett Devin egy Devolution Series című sorozatot is létrehozott, ami egy sor különleges, a karantén ideje alatt rögzített felvételt tartalmaz, köztük élőfelvételeket, karanténdalokat és mindenféle más érdekes munkákat, amik az emberek érdeklődésére számot tarthatnak, de egy nagylemezre nem feltétlen férnének fel.

Természetesen Devin is nagyon várta már az élő koncertek, turnék visszatértét: nemrég jelentette be saját lemezbemutató turnéját, és emellett a Dream Theater Top Of The World körútjához is csatlakozik különleges vendégként: Budapestre május 10-én érkezik majd, hogy a Papp László Budapest Sportaréna színpadán lépjen fel.

A Livesounds bemutatja: Top Of The World Tour
2022. május 10. kedd 19 óra
Papp László Budapest Sportaréna
Dream Theater, Devin Townsend koncertek
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
https://dreamtheater.net
https://hevydevy.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/536780414241954