2021. november 12.

Soen: progresszív metal ünnep vendégekkel az A38-on

Változatos és felemelő zenei élményt kínál december 11-én a Livesounds: az A38 Hajón a progresszív metal zenét játszó Soen lép fel ezen az estén, Imperial című legutóbbi lemezét bemutatva. Előttük egy másik svéd csapat, a Port Noir mutatja be eklektikus progmetal zenéjét, az alaphangulatot pedig a finn Oceanhoarse élettel teli heavy metal muzsikája izzítja fel.

A 2010-ben alakult SOEN az év elején adta ki Imperial című nagylemezét. A Joel Ekelöf énekes, Martin Lopez dobos (ex-Opeth), Lars Enok Åhlund gitáros-billentyűs, Oleksii “Zlatoyar” Kobel basszusgitáros és Cody Ford szólógitáros által alkotott csapat új dalai sodró, karcos lendületűek, és Ekelöf elbűvölő énekével kiegészülve igazán frissítő, de egyben komor hangulatot árasztó hallgatnivalót kínálnak.

A Deceiver című dalhoz videóklip is megjelent. “ Ez a dal arról mesél, hogy hogyan küzdhetünk meg belső démonainkkal, ill. hogyan visel meg minket az a mérhetetlenül sok aggodalom és szorongás, amely súlyos teherként nehezedik a vállunkra, látszólag elérhetetlenné téve az életünkben kitűzött távlati célokat.” – mondta el Lopez.

A lényeg, hogy álljunk ellent a sok negativitásnak, és próbáljunk továbbmenni akkor is, ha úgy érezzük, hogy egy sötét árny van a nyomunkban, bárhová is megyünk. ” – tette hozzá Åhlund. A videót itt láthatjuk:


 

Ez a klip egyébként a befejező része egy trilógiának, melynek korábban a Monarch és az Illusion volt a része. “ A történet az időben visszafelé haladva kerül kibontásra, megmutatva nekünk, hogy mi történt korábban, és hogy kicsoda a megégett ember. Az egész mögött az a tanulság áll, hogy az emberiség ugyanazokat a hibákat ismételi meg időről időre. ” – mondta el a video producere, Daniele Zed Berretta.

Az Imperial album a Soen ötödik nagylemeze, amit Iñaki Marconi és a zenekar jegyez producerként, a keverést pedig Kane Churko végezte, aki Ozzy Osbourne és Bob Dylan mellett is dolgozott. A nyolc friss és erőteljes hangzású dal nagyszerűen lett összerakva, és egyszerre van meg bennük az a sok frusztráció és remény, amit az elmúlt idők kiválthattak a zenekar követőiből és magukból a zenészekből is. A közelmúltban a Soen egy macedón iparművésszel, Ivana Baloskával is együttműködést kezdett. Így születtek meg azok a kézzel készített gyűrűk és medálok, amiket a legutóbbi lemezek inspiráltak. Ezek elérhetők a zenekar webáruházában, a nagylemezzel együtt, amely Digipak CD, vinyl (bakelit) és digitális formában is beszerezhető.

A Soen turnéján részt vesz a Port Noir is. Ez a svéd csapat egyike azon kevés zenekaroknak, amiket valóban nehéz kategorizálni: dalaikban kortárs dark pop, R&B és rockzene műfaji jegyeket vegyítenek, és így kapnak egyedi és friss hangzásvilágot. A Port Noir olyan együttesek mellett turnézott eddigi pályafutása során, mint a Karnivool, a Leprous, a Kaiser Chiefs, az In Flames és a Pain of Salvation, negyedik nagylemezét pedig jövő tavasszal adja ki. Az ehhez kapcsolódó első kislemez, az All Class december 3-án, vagyis a Soennel közös budapesti koncert előtt pár nappal jelenik meg. A Flawless című korábbi dal videóját itt láthatjuk: 

 


A turné másik vendége egy finn heavy metal csapat, az Oceanhoarse, amely ugyan csak pár éve működik, de meglehetősen gyorsan tett szert nagy népszerűségre, köszönhetően élettel teli, digitális effektek nélküli muzsikájuknak. Ismertségüket növelte, hogy felbukkantak egy népszerű videójáték, a Wreckfest betétdalai közt. Finnországban egy saját fesztivált is szerveztek Hoarsefest néven, majd Marko Hietala oldalán turnéztak Európában. A csapat egy korábbi EP, és egy élő felvétel megjelenése után idén adta ki első nagylemezét, Dead Reckoning címmel. A From Hell To Oblivion videóját itt láthatjuk: 


 

A három együttes december 11-én lép fel az A38 Hajón, ahova védettségi igazolvány felmutatásával lehet majd belépni.

a Livesounds bemutatja: Imperial European Tour 2021
2021. december 11., szombat 19 óra
Budapest, A38 Hajó
Soen, Port Noir, Oceanhoarse koncertek
Belépő: normál elővételben 6900 Ft, a koncert napján 7500 Ft.
Jegyek kaphatók a www.tixa.hu weboldalon, a Ticketportal hálózatában és az A38-on.

Kapcsolódó weboldalak:
https://livesound.hu
https://soenmusic.com
https://portnoir.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/2921060504886968/