2022. április 5.

Grammy-díjat kapott a Dream Theater! Májusban Budapesten is bemutatják a győztes dalt

A Dream Theater érdemelte ki a legjobb metal előadónak járó Grammy-díjat az április 3-án lezajlott, 64. díjátadó gálán. A zenekar a The Alien című, több mint 9 perces hosszúságú dalért kapta az elismerést, ami a View From The Top Of The World című 2021-es albumon található meg:


A díjat a zenekar gitárosa, John Petrucci vette át. „Tudják, korábban mindig azt mondták nekünk, hogy a dalaink túl hosszúak, fura ütemmutatókat használunk, és túl sok a gitárszóló. Nos, ez a dal 17/8-ban íródott, próbálják csak meg a lábukkal dobogni az ütemet. Mindenesetre éppen most nyertünk egy Grammy-díjat, szóval örülök, hogy nem hallgattunk a kritikusokra…” 

Az amerikai progresszív metal zenekar mellett a Deftones, a Gojira, Rob Zombie és a Mastodon volt a jelöltek között. Ez volt a harmadik alkalom 2012 óta, hogy a Dream Theatert Grammy-díjra jelölték, és ezt most először sikerült díjra váltani. A díjátadón mondott teljes beszéd itt hallgatható meg:

A Dream Theater lemezbemutató koncertjén is minden bizonnyal hallhatjuk majd ezt a dalt: a zenekar május 10-én játszik a Budapest Arénában, méghozzá a nagyszerű kanadai énekes-dalszerző, Devin Townsend fellépését követően.

A Livesounds bemutatja: Top Of The World Tour
2022. május 10. kedd 19 óra
Papp László Budapest Sportaréna
Dream Theater, Devin Townsend koncertek
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
https://dreamtheater.net
https://hevydevy.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/536780414241954