2022. szeptember 1.

A stúdióból indult turnézni a Riverside: 7-én érkeznek Budapestre

A minap jelentette a Riverside, hogy befejezte nyolcadik nagylemezének felvételét. A lengyel progresszív metal zenekar így szinte a stúdióból indulhat neki őszi turnéjának, ami 20 éves fennállását ünnepli: Budapesten 2 órás programmal várják a közönséget szeptember 7-én, a Barba Negrában.

Majdnem 4 évvel a Wasteland lemez kiadása után a Riverside visszatért a stúdióba: nyáron rögzítették a nyolcadik nagylemez dalait. A felvételek a varsói Serakos stúdióban és Boogie Town stúdióban készültek, mely szintén Lengyelországban, Otwockban található. A zenekar ígérete szerint az új anyag a 2009-es Anno Domini High Definition-höz hasonlóan intenzív és erőteljes hallgatnivalót kínál majd. A Story Of My Dream című első dal még tavaly ősszel vált elérhetővé: 


 

Az új nagylemez teljes felvétele és a hangmérnöki munkálatok három hónap alatt zajlottak le, a napokban fejezték be a keverést. Mariusz Duda elmondása szerint ez a lemez is egyszavas címet kap majd, és hét dalt tartalmaz az egyes számú lemezen, illetve két további instrumentális tételt a bónusz korongon. A dalszövegek többek között nekimennek annak „a turbókapitalista nyomulásnak is, ami az életben igazán fontos dolgokon átgázolva tör előre, mind a mai napig”. Az új nagylemez 2023 januárjában jelenik meg.

A 2001-ben alakult lengyel zenekar fennállásának 20. évfordulója alkalmából egy ünnepi válogatást is kiadott tavaly: a Riverside 20 két lemezre bontva tekinti át a zenekar pályafutását, és egyben ez adja az aktuális turné apropóját is. A Riverside kérésére szeptember 7-én előzenekar nélkül szerepelnek majd a Barba Negra színpadán, méghozzá egy kétórás programot előadva.

a Livesounds bemutatja: Riverside 20 European Tour 20222
2022. szeptember 7., szerda 19 óra
Budapest, Barba Negra
Riverside koncert
Belépő: 8500 Ft, a koncert napján 8900 Ft.
Jegyek:
Rock1: https://jegy.rock1.hu/riverside_20220907
Tixa: https://tixa.hu/riverside_bnmc
A koncertre a 2020 márciusára meghirdetett, elhalasztott koncertjegyek is érvényesek.

Kapcsolódó weboldalak.
https://livesound.hu/
https://riversideband.pl

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/1399617277170381