2006. augusztus 1.

Zenei Napok Fehérváron


Immár kilenc éve szerepel a legnagyobb hazai fesztiválok között a Fehérvári Zenei Napok, vagyis a FeZen. A háromnapos székesfehérvári buli hagyományosan a nyár egyik utolsó nagy szabadtéri fesztiválja, amire idén szeptember 7. és 9. között kerül sor.

Négy profin felszerelt színpaddal és számos további helyszínnel várja a 2006-os FeZen a látogatókat. Több mint 60 zenekar lép fel a három nap alatt, köztük a legsikeresebb fesztiválbandák, mint például a Tankcsapda, a Depresszió, a Kispál és a Borz vagy az Ossian. A szervezők az alterosabb vonalat képviselő zenekarokat ugyanúgy elhívták, mint keményebb rock vagy blueszene legjelesebb hazai képviselőit, így az Eleven Hold, az Emil.Rulez! és a Sziámi mellett fellép a Kalapács, a Zorall, a Junkies, az Edda és Deák Bill is.

A Nagyszínpad mellett a fesztiválon külön helyszínt biztosítanak a rock, hardcore és metálzenekarok - köztük az Insane, a Tesstimony, a Bridge To Solace, az AB/CD vagy az Insane - számára. Az elektronikus muzsika kedvelői sem fognak csalódni: a Méhkasaura Ligetben többek között DJ Palotai és a Penguin Sound System vár rájuk. A hip-hop zenék rajongóinak szombaton érdemes kinézniük a rendezvényre, hiszen ezen a napon két helyszínen is e stílus köré szerveződnek majd a programok.

A FeZen-en minden nap már kora délutántól szól majd az élőzene, hiszen a kisebb, fiatalabb zenekarok is lehetőséget kapnak a szereplésre: több tehetségkutatóra is sor kerül.

A csütörtöktől szombatig tartó FeZen az egész családnak lehetőséget nyújt a hétvégi kikapcsolódásra, hiszen a koncertek mellett a civil helyszíneken táncbemutatók, játszóház és különböző szórakoztató programok fogadják a kilátogatókat.

Fehérvári Zenei Napok (FeZen 2006) – tudnivalók:
2006. szeptember 7-9.
Székesfehérvár, Bregyó-köz
Belépő: ??