2017. december 21.

Fekete Zaj Tél: alternatív előszilveszter a VHK-val, az Animával és még 26 zenekarral

Állva hagyja a mezőnyt a szilveszteri szezonban a Fekete Zaj: az alternatív és underground élőzenét keresők számára az egyik legjobb választás kétségkívül a december 29-ei egynapos fesztivál lesz, aminek keretében a Dürer Kert négy helyszínén összesen 28 zenekar játszik majd, köztük a VHK, az Anima Sound System, a Volkova Sisters, a Psycho Mutants, a De Facto és a Last Days Of Jesus is.


December 29-én, pénteken fél hétkor kezdenek az első zenekarok a Dürer Kertben, és egészen hajnalig várnak minket a koncertek 4 különböző helyszínen. A Nagyszínpadon a Dereng kezd aszimmetrikus ritmusokkal, torz gitárokkal és repítő énekkel, majd a Black Nail Cabaret pop noir duója következik. 20 óra után érkezik a szlovákiai progresszív goth rock zenekar, a Last Days Of Jesus, utánuk pedig a VHK játszik: Grandpierre Atilláék a Semmi kapuján dörömbölve lemezidéző turnéjukat zárják le a Fekete Zaj Fesztiválon. Ezután a Volkova Sisters darkwave / shoegaze koncertjét láthatjuk, végül pedig nem más, mint az Anima Sound System lép színpadra, nem sokkal éjfél előtt.

A középső teremben, vagyis a Room 041-ban a Psycho Mutants voodoo rock and rollja nyitja meg a táncot, amit a Gustave Tiger art punkja és a Tej rádióbarátságtalan subpopja követ. Ezután a Reasonnal váltunk dark metalra, majd a berlini Chris Imler következik, aki többek között Nervös című elektronikus pop lemezét mutatja be. A különleges hangulatot a Periphelion fenséges, elszállós dalai fokozzák tovább, végül pedig a Black Bartók elektronikával beoltott punk blues zenéje zárja le az őrületet.

Még két terem: a kisterem és a fotelbár is koncertekkel vár minket, ezen a két helyszínen a Dyas, az I.O.N., a Rats Kill Bats, a De Facto, a Clue, a Molnár Róbert Band, az Entrópia Architektúra, a Tóth Kína Hegyfalu, a Machabray, a Zivatar, a Slowmesh, a Weixelbaum Trió, a Pyoba, a Mechanical Corpse és a Vanta játszik majd - a pontos beosztást az esemény Facebook oldalán találhatjuk meg. A koncertek után két helyszínen afterparty is vár ránk, míg a koncertek közben kiállítások és közönségtalálkozók is elérhetőek lesznek.

a Negative Art bemutatja: Fekete Zaj Tél 2017
2017. december 29., péntek 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Belépő: elővételben 3000 Ft, a koncert napján 3500 Ft
Jegyek kaphatók a https://tixa.hu/feketezaj2017 weboldalon, valamint a CD Pincében, a Wave-ben és a Dürer Kertben

Kapcsolódó weboldalak:
https://www.facebook.com/feketezaj 
https://www.facebook.com/events/1372568939488042