2007. július 10.

Idén is Nightbreed Fesztivál Ecsegfalván


Idén lesz 11 éve, hogy először került megrendezésre a Rock-Alföld Fesztivál, ami 2000 óta Nightbreed néven fut. A július 20-21-én tartandó a fesztiválon a már jól ismert, visszajáró zenekarok mellett többen idén először lépnek majd fel: pénteken a Karc, és az éteri folkzenét játszó The Moon and The Nightspirit, mely egy tűzzsonglőrökkel kiegészülő, különleges hangulatú koncertet ad majd. Szombaton pedig az F.O. Systemből ismert Mátyás Attila teszi majd tiszteletét az ecsegfalvi Művelődési Ház kertjében felállított színpadon, méghozzá saját zenekara élén.

Az underground dark/goth/death/black/doom metal- és rockzenék kedvelőire vadregényes táj, és feltehetően az összes koncertekről és más éjszakai mulatságokról ismert cimborája vár majd az ecsegfalvi Nighbreed Fesztivál két napján, július 20-án és 21-én. A Kisújszállás közelében lévő falu Művelődési Házának kertjében sátorozási lehetőség, és baráti áron kínált hideg és meleg ételek, alkoholos és alkoholmentes italok várják majd a fesztiválozókat.

A színpadon a már megszokott zenekarok mellett sok előadó idén debütál majd, köztük az F.O. System a Sex Action és az Agnus Dei zenekarokból ismert Mátyás Attila, aki jelenleg Bense Sándor basszusgitáros és Koltay Tamás dobos társaságában a Mátyás Attila Band nevű dark/indie-rock zenekarban tevékenykedik. A gitáros/énekes Attila legújabb albuma 2007. őszére várható. A nightbreedes fellépésen a szólólemez dalai mellett külföldi feldolgozások, Agnus Dei nóták és néhány nagy F.O. System sláger is felcsendül majd! Szintén az idén debütál a fesztiválon a Karc, melynek zenéjében az ipari metál, a dark rock és a '80-as évek lírai popzenéje keveredik, és rendeződik össze gondolatokkal teli, megrázó erejű anyaggá.

Tóth Ágnes és Szabó Mihály zenekara, a The Moon and The Nightspirit eddig jórészt külföldön aratott sikereket - annak ellenére (vagy éppen azért), hogy zenéjük valóban magyar-, és valódi folkzene. A portugál Equilibrium kiadónál megjelent Regő Rejtem című második albumuk maximális igényességel megszerkesztett zenei utazást kínál egy olyan világba, melyet pogány népmesék, ódon magyar népzenék és a természet szépsége ihletett. Ezen a koncerten tűzzsonglőrök közreműködésével repítenek majd minket az ősi táltosok "révüléssel révülő", varázslatos világába.

A fesztivál egyik legrégebbi törzsvendége, a PG csoport is különleges vendéggel készül, hiszen a koncerten feltűnik majd Kevin Johnson is, aki egykoron a zenekar basszerosa volt, és a mai napig együtt dolgozik a tagokkal. A PG koncert keretében Kevin saját együttese, a határozott, sallangmentes, lendületes, angolszáz rockzenét prezentáló The Trees is zenél majd néhány szám erejéig.

A fesztiválon kapható lesz a Nightbreed DVD, melyen a 2005-ben fellépett zenekarok koncertjei láthatók; minden együttes egy-egy számmal szerepel. A koncertfelvételek mellett Juhász Tamás fotógalériája is megtalálható a lemezen, továbbá riportok,  interjúk a zenekarokkal, a közönség tagjaival és a fesztivál szervezőjével.. s mindez a Nightbreed-re jellemző családias, "oldott" hangulatban. A fesztivál részletes programja, és utazási lehetőségek is megtalálhatók a fesztivál weboldalán, a www.negativeart.hu/nightbreed oldalon.

VII. Nightbreed Fesztivál
2007. július 20-21. péntek-szombat
Ecsegfalva, Művelődési ház kertje
Fellépők pénteken: Decadence, Amadea, Ideas, Black Leaves, The Penta Concordia, Karc, Vale Of Tears, Dying Wish, Gire, Tesstimony, The Moon and The Nightspirit, Viative
Fellépők szombaton: Ecsegfalvi Asszonykórus, Sense Of Silence, Gyöngyvér, Neverland, The Moon, Variola, Holt Költők Társasága, PG Csoport & The Trees, De Facto, Mátyás Attila Band, Autumn Twilight
Belépő: napijegy 2500 Ft, a kétnapijegy 5000 Ft. Jegyek a helyszínen kaphatók.

Kapcsolódó weboldalak: