2010. február 4.

Megadeth koncert!


Dave Mustaine - a Megadeth vezére - sajnos nem túl sűrű vendég hazánkban. 2001 után 9 hosszú évet kellett várni, hogy végre meg lehessen nézni negyedjére is a thrash metal egyik legnagyobb legendáját, aki nélkül talán nem is tartana itt a mai metal színtér. Június 20-án a Petőfi Csarnokban láthatjuk őket!

MegaDave szívósságát és elszántságát jól tükrözi, hogy a Metallicából való kirúgása után képes volt egy olyan csapatot összehozni a Megadeth képében, akiket teljesen jogosan a mai durvább metal zenék alapjainak tekintenek. Gondoljunk csak a hírhedt metal négyesre, ahonnan „minden elindult”: Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer. Az említett csapatok kiváló számaikkal és kompromisszummentes felfogásukkal hamar világsikert értek el.

Mindig is zseniális zenészekkel vette körbe magát Dave Mustaine, de a mostani felállásra tényleg senki sem panaszkodhat: Chris Broderick a Jag Panzer és a Nevermore gitárosaként hívta fel magára a figyelmet és páratlan technikai tudásának köszönhetően hamar a Megadeth soraiban találta magát. A zenekar lelke is csak áradozva tud róla nyilatkozni, estéről estére inspirálják egymást a még jobb gitárjáték elérésében. James Lomenzo a basszusgitárosi poszton korábban a White Lionnal szerzett rutint a stadionturnékban, később pedig Zakk Wylde oldalán a Black Label Society-ben is bizonyított. A társaságot Shawn Drover dobos egészíti ki, aki egy 2004-es turné előtt 5 nappal került a csapathoz - betonbiztos és látványos játékával kiváló választásnak bizonyult.

Június 20-án tehát felejthetetlen koncertélményre számíthatunk MegaDave csapatától, amit vétek lenne kihagyni. Az együttes újra a csúcson van: idén megszerezték a 8. Grammy-jelölésüket. Sorra adják a teltházas koncerteket; a régi és új rajongók egyaránt lelkesen fogadják őket a turné minden egyes állomásán. A hihetetlen pályafutást jól tükrözi, hogy az egyik kereskedelmileg is legsikeresebb metal együttesről van szó: több mint 20 millió eladott lemezzel világszerte. A koncertre jegyeket a Ticket Express és Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.tex.hu és www.ticketportal.hu oldalakon vásárolhatunk. Kedvezményes jegyár április 1-ig a gyorsan kapcsolóknak!


a Concerto Music bemutatja:
2010. június 20., vasárnap, kapunyitás: 19:00
Budapest, Petőfi Csarnok
Megadeth
Belépő: 7.900,. / április 1-től 8.900.-