2018. szeptember 5.

Josh Smith új lemezzel tér vissza a Muzikumba

Tavalyi, fantasztikusra sikerült bemutatkozása után idén új dalaival tér vissza Budapestre Josh Smith. Az amerikai gitáros-énekes Burn To Grow című új blues lemezét szeptember 18-án mutatja be a Muzikum Klubban.


Derek Trucks és Warren Haynes munkásságához hasonlóan a Los Angeles-i gitáros, énekes, dalszerző és producer, Josh Smith is kiemelkedik a kortárs gitárosok közül: bár nagyon sok jó gitáros játszik napjainkban, csak kevés olyat találunk, aki énekesi minőségben is képes lenyűgözni a közönséget. Josh Burn To Grow című friss lemezén komplex rézfúvós betétek erősítik a soul és jazz inspirálta momentumokat, kiemelve a főhős énekesi képességeit is.

Az 1979-ben született Smith pályaképe kiválóan megmutatja, hogy az Egyesült Államokban hogyan születnek és kerülnek kiválasztásra mind a mai napig olyan zenészek, akik tehetségüknek, eltökéltségüknek és hangszeres tudásuknak köszönhetően az adott műfaj legjobbjai közé emelkedhetnek. Josh Floridában nőtt fel, és alig 3 évesen kapta első gitárját, 6 évesen pedig már gitárleckéket vett. Egész fiatalon megismerkedett a blues-zal, Muddy Waters, B.B. King, Albert King és T-Bone Walker lemezeit hallgatva, de eljutott az Allman Brothers, a Rolling Stones és Bruce Springsteen koncertjeire is. 12 éves korára már maga is hivatalos blues jammeléseken vett részt, 13 évesen pedig belépett első zenekarába, a Rhino Cats-be, majd a következő két évben két lemezt is kiadott, és hamarosan Florida egyik ünnepelt, díjakkal elismert feltörekvő blues zenekarává váltak.

1997-ben, az érettségi után Josh a szívére hallgatva új zenekart alakított: a Josh Smith And The Frost nevű power-trióban immár énekesként is megmutathatta magát. Az új csapattal több belföldi turnét is végig vittek, 1998-ban pedig már B.B. King előtt is játszhattak. Az új évezred elején Josh családot alapított, Los Angelesbe költözött, és az elmúlt években kísérőzenészként is feltűnt, többek között Taylor Hicks, Raphael Saadiq vagy éppen Mick Jagger oldalán.

Smith 2010-ben a német CrossCut Records kiadóval kötött szerződést, aminek köszönhetően ismertsége Európában is növekedni kezdett, az idei lemezt pedig már a szintén német M2 Music adta ki. A kritikusok szerint Smith zenéje még sosem bírt olyan összetett, ám mégis karakteres hangzással, mint az új albumon. Ezzel Josh tovább halad azon az úton, amelyen az előző két kiadvány, az Over Your Head és a Don’t Give Up On Me idején elindult: szerteágazó zenei világot mutat fel, miközben megtartja a fókuszt a kiindulópontként szolgáló blues-on.

Gitárosként Smith eljutott már arra a szintre, hogy ne kelljen bizonyítási kényszerrel küzdenie. Josh jól tudja, hogyan építse fel gitárszólamait, és hogyan képezzen olyan zenei íveket, amelyek a feszültséget megtartva, de gőzhenger-hatás nélkül tartják fent a közönség érdeklődését. Magyarországon 2017 őszén mutatkozott be, szeptember 18-án pedig újra a Muzikum Klubban láthatjuk, ahol ezúttal már ülőhelyek is elérhetők az álló koncertjegyek mellett. A tavalyi koncert egy részletét itt nézhetjük meg:


a LOTS Music bemutatja: Burn To Grow Tour 2018
2018. szeptember 18., kedd 20 óra
Budapest, Muzikum Klub
Josh Smith koncert
Belépő: állójegy elővételben 2900 Ft, a koncert napján 3500 Ft. Ülőjegy kizárólag elővételben: 4000 Ft
Jegyek kaphatók online a www.tixa.hu weboldalon. Színes nyomdai jegyek rendelhetők az info@lots-music.com címen, továbbá megvásárolhatók a musicland.hu lemezboltban és a HangszerPlaza áruházban.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.lots-music.hu/
http://www.joshsmithguitar.com/
http://muzikum.hu/

https://www.facebook.com/LotsMusicConcerts/
https://www.facebook.com/events/223752538383626/