2022. április 12.

Ütős vendégzenekarokkal érkezik vasárnap az Ensiferum és a Dark Tranquillity

Most vasárnap Magyarországra érkezik a Dark Tranquillity és az Ensiferum közös turnéja, mindkét csapat teljes hosszúságú műsor t ad. Előttük egy német dallamos death metal zenekar, a Deserted Fear, illetve egy     osztrák dallamos metal csapat, a Vinegar Hill mutatja be friss lemezét a Barba Negrában.

Az április 17-én Budapestre érkező turné két fő attrakciója természetesen a Dark Tranquillity és az Ensiferum koncertje lesz, de a másik két fellépő zenekarral is érdemes megismerkedni, hiszen mindketten erős programmal, friss nagylemezzel, és igencsak hajrázós zenével készülnek.

A Deserted Fear hármasa Németországból, Thüringiából érkezik. A dallamos death metal csapat már az előző, Drowned by Humanity című albumával is nagyot dobbantott hazai pályán, a friss Doomsday nagylemezzel pedig igyekeznek a környező országokban is ismertté válni. A lemez egyik kiadására felkerült az Artifacts Of The Black Rain című In Flames klasszikus feldolgozása is, ami ugyanúgy segít a 15 éve működő zenekar kiváló munkásságát hova tenni, mint a Follow The Light That Blinds friss videója: 

 

A másik meghívott zenekar Ausztriában, Stájerországban indult: a Vinegar Hill idén már negyedik nagylemezét adta ki Earthbound címen. Az öttagú dallamos death metal csapat története szintén bő 15 éves, a Dark Tranquillity Atoma turnéján pedig már bemutatkoztak Budapesten pár éve. A The Fall friss videóját itt nézhetjük meg:  

A négy zenekar közös budapesti koncertjére a négynapos hétvégén, vasárnap kerül sor a Barba Negrában, a Rákóczi híd budai hídfőjénél. A program korlátozások nélkül látogatható.

a Concerto Music bemutatja:
2022. április 17., vasárnap 18 óra
Budapest, Barba Negra (1117 Budapest, Neumann János utca 2.)
Dark Tranquillity, Ensiferum double headlining tour + Deserted Fear, Vinegar Hill koncertek
Belépő: elővételben 7900 Ft, a koncert napján 8500 Ft
Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu
https://www.darktranquillity.com
https://ensiferum.com
https://www.desertedfear.de
https://www.vinegarhill.at/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/879659936088600/