2006. december 13.

Krime City: hip-hop az Almássyn


A hazai undergound hip-hop színtér legnagyobb zenei találkozója évről évre karácsony környékén zajlik: az autentikus magyar előadók koncertjeiből, valamint filmvetítésből álló Krime City Jam ezúttal október 27-én kerül megrendezésre az Almássy Téri Szabadidőközpontban.

Akkezdet Phiai
A Krime City-k sorában az idei lesz a negyedik: az első még 2001-ben, a Kultiplexben került megrendezésre, és - csakúgy mint a rákövetkező - megtöltötte a Kinizsi utcai Művházat, ezért költözött a jam az Almássy térre. Az est szervezője a Kriminal Beats független kiadó, melynek kiadványaival minden, a hip-hophoz valamit is konyító hallgató találkozhatott már, hiszen ők gondozzák minden idők legkeresettebb magyar underground rap-kiadványait, és évek óta vannak jelen a magyar piacon.

A hagyományoknak megfelelően az idei Krime City Jam programjának gerincét idén is elsősorban koncertek adják majd, vagyis ez nem egy egyszerű táncikálós szelektor-buli lesz. A színpadon kizárólag autentikus hazai undergound előadók élő produkcióját láthatjuk-hallhatjuk majd. A nyitóprodukciót Westprém city sokat próbált ifjú öregjei, a Hősök mutatják be, majd többek között  a nagykun wacuum-guru, vagyis Bobakrome, a spoken word hazai zászlóshajói, vagyis Akkezdet Phiai, a Körkórkép című lemezzel debütáló, ám régről ismert arcokból álló Punnany Massif, az alternatív beatkémiai Nobel nyertesei, vagyis a Faktor Labor, és a debütlemezét bemutató gödöllői Nem Közölt Sáv (N-K-S) is szövegel is majd, és persze itt lesz a legnépszerűbb magyar rapkiadvány, a Rapmotel elkövetője, Bankos és paksi bűntársa, Norba is. Három DJ közreműködésére is készülhetünk: Kool Kasko, Györemix! és Ozon áll a keverőpult mögé.

A hagyományoknak megfelelően egy writer-film is bemutatásra kerül: a Sick Business és a Training után ezúttal a Royal Damage című alkotás lesz látható pontban éjféltől, amely az elmúlt év legaktívabb graffitiseit és műveiket mutatja majd be. A helyszínen a ShopThis! üzlet is felállít egy standot, ahol a legújabb Kriminal Beats kiadványok mellett pólók, magazinok, kitűzők is kaphatók lesznek. A Krime City Jamre szóló jegyünket elővételben mindössze 900 forintért válthatjuk meg az Almássy Téri Szabadidőközpontban, illetve a ShopThis! Wesselényi utcai üzletében.

Krime City 4 - tudnivalók:
2006. december 27., szerda
Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
Fellépők: Bankos, Norba, Nem Közölt Sáv, Faktor Labor, Bobakrome, Akkezdet Phiai, Hősök, Punnany Massif, DJ Ozon, DJ Györemix!, DJ Kool Kasko
Filmpremier: Royal Damage
Belépő: 900 Ft, a helyszínen 1400 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: