2006. december 12.

Makó Rocks: hazai pályán a Gire

December 22-én ismét ismét hazai pályán játszik a makói Gire zenekar. Ugyanezen a helyszínen vagyis a Kelemen-Házban lép majd fel a helyi taggal bíró Green Division, a szintén makói Overdream, valamint további helyi kötődésű csapatok: a Libra, a Variola és a Sea.


Budapesti lemezbemutató koncertje után ismét hazalátogat a Gire zenekar - az együttes négy és fél éve lépett fel Makón, ahol ezúttal a Kelemen Házban szerepel majd. A koncert

Az egykori Nevergreen bőgőse, Bob Macura új zenekart alapított 2004-ben. A Green Division továbbviszi részben a nagynevű előd hagyományait, de nem egy egyszerű utódzenekar: 2005-ben önálló albummal jelentkezett a zenekar, mely "A holnap szemén" címet kapta. A Green Division is makói érintettségű, hiszen Gera Alex dobos ebből a városból származik.

A  makói Overdream zenekar  egyedi  hangzásvilágával hívja fel magára a zeneszeretők figyelmét. Dalaikban természetesen ötvözõdnek az elektronikus motívumok és a fémes gitárriffek; különleges elegyüket klasszikus képzettségű nõi hang koronázza meg. Szövegeik szárnyán a hallgató bejárhatja a világot, a világűr titkaitól a mesés Keleten át, a mélység csendjén túl kalandozhat múltban és jövõben a fantázia ösvényein.

A szegedi Variola zenekar tagjai már régi motorosnak számítanak, hiszen maga a csapat még 1988-ban alakult, és már a hőskorban is ugyanazt a letisztult dark gothic rock muzsikáját játszotta, mint most, méghozzá nem is akármilyen társaságban, hiszen a csapat anno együtt zenélt a mai fővonalas bandákkal, köztük a PUF-fal vagy a Kispállal. A Variola később felfüggesztette működését, 2005. óta azonban újra nyomják a rockandrollt, s a sok koncert mellett szeretnének mielőbb önálló albumot is megjelentetni.

A szegedi Libra zenekar alapjainak lefektetésére az 1995-ös év folyamán került sor. A zenekar stílusa évek alatt formálódott és formálódik, igazából a metál egyik ágához sem kötöttük magunkat. Viszont nagyon sok zenekar hatással volt ránk: Paradise Lost, My Dying Bride, Carcass, Bolt Thrower stb. 2003-ban álomkóborlás demó.

Makó Rocks - tudnivalók:
2006. december 22., péntek 18.00 óra
Makó, Kelemen Ház (Makó, Vörösmarty u. 8.)
Gire, Green Division, Variola, Overdream, Libra, Sea koncertek
Afterparty: Fraser vs. Zero.
Belépő: 600 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: