2007. szeptember 3.

Őszindító fesztivál a PASO-val


Kétnapos, sátrazós ráadásfesztivállal zárta a nyarat a Pannonia Allstars Ska Orchestra: a KisSkalandra a nagytestvér helyszínén, vagyis a Római Parton került sor augusztus utolsó napjaiban. A nyári szezon után egy erős klubbulival indítja az őszt a zenekar: az A38 hajóra a NagySkaland Fesztivál legkedveltebb és legtöbb pozitív visszajelzést kapott külföldi fellépőjét, a cseh Prague Ska Conspiracy-t hívják meg szeptember 14-ére.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra a szeptemberi koncertre időzítette remixlemezének megjelenését, vagyis itt lesz először kapható a RE:BSM. A lemez bemutatásáról - lévén hogy a Budapest Ska Mood című album dalainak remixeléséről van szó - a soundsystemek gondoskodnak majd, igaz a legtöbb újraértelmezett dal eredetiben is elhangzik a koncerten - ezáltal előkerül egy-két régebben játszott csemege is. Ezeken a különlegességeken és régi dalokon kívül, az elmúlt nyár közel 25 fesztiválfellépésének tapasztalata alapján, a műsorokból válogatott legerősebb darabok kerülnek majd terítékre, így a nyári hónapokon át érlelt tömény energia egyszerre szabadul majd a közönségre.

A nyár derekán lezajlott ötödik NagySkaland Fesztivál talán legnagyobb sikerét bezsebelő Prague Ska Conspiracy számára a nyári fellépésén rendelkezésre álló viszonylag rövidebb idő is elég volt, hogy teljesen magával ragadja a közönséget, így alig pár héttel koncertjük után most ismét Magyarországra látogatnak... akit nem győz meg egyből a nyolc hangszeres teljesítménye, azt is egy pillanat alatt leveszi a lábáról az elbűvölő, fekete bőrű énekesnő karizmája, így már most borítékolható az extázis a teljes hosszúságú hajós koncerten.

A szintén szereplő Kettő Kettő zenekar különleges, énekeseket is felvonultató programmal készül a vénasszonyok nyarának eme estéjére - a legmagasabb színvonalon játszott ska feldolgozások nem csak a szívet melengetik, a fület bizsergetik, de a lábakat is beindítják. Persze a koncertek előtt, között és után a soundsystemeké a terep, és ahogy arról már szó volt róla, a Sound Sistaz és a PASO soundsystem ezen az estén a szokásos ska-dancehall-reggae-dub zenéken kívül a vadiúj PASO remix lemezről is pörget néhány dalt. Jegyek elővételben már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

Őszindító Ska Fesztivál
2007. szeptember 14., péntek 20.30
Budapest, A38 hajó
Prague Ska Conspiracy, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Kettő Kettő koncertek
PASO soundsystem, Sound Sistaz
Belépő: elővételben 1200 Ft, a helyszínen 1800 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: