2008. február 4.

Mátyás Attila is fellép a Mission előtt

Végül mégis négy zenekar lép fel február 18-án, a Mission búcsúturnéjának budapesti állomásán: a britek, a Dead Guitars és a szegedi Variola mellé a hazai Dark Hős, Mátyás Attila csatlakozik saját zenekarával. Az A38-as rendezvényre jegyek még kaphatók!


Mátyás Attila 2006-ban a Guns ’N Roses előtt (Budapest Sportaréna) a Sex Action tagjaként, a The Cult előtt pedig (Volt Fesztivál) az F.O. System frontembereként lépett színpadra. Ezúttal egy újabb legendás előadó, Wayne Hussey és a Mission vendégeként lép színpadra az A38 hajón, méghozzá a bő másfél éve a jelenlegi felállásban játszó zenekarával, amelyben Attila mellett Bense Sándor basszusgitáros és Koltay Tamás dobos szerepel.

A koncert apropója Matyi nemrég megjelent új albuma, a Mélyen. A dalokat és a szövegeket Matyi írta, de a hangzást és az új repertoárt már közösen alakították ki, és az új lemez gyökeresen más (azaz: ismét jóval keményebb és karcosabb) lett, mint az első szólólemez, a 2001-ben megjelent a "Föld és az Ég". Az elsőként elkészült, Túl közel című darab videóklipjét naponta többször játssza a Music Television és több mint tizenötezerszer tekintették meg különféle videómegosztó oldalakon.


Az album 2008. január 21-én jelent meg, erősen limitált példányszámban - csak gyűjtőknek szánt - sorszámozott, egyedileg dedikált CD-n. Emellett a Mélyen egyike azon kevés lemezeknek, melyet a zenészek saját kezűleg tettek ingyenesen elérhetővé mindenki számára, hiszen a dalokat szabadon letölthetjük csúcsminőségű .mp3, .flac és .wav formátumokban, a www.reverb.hu/matyasattila oldalról.

A február 18-ai est főhőse, a The Mission 1986-ban alakult, és a korszak egyik sikercsapata volt: szinte ontotta magából az azonnal klasszikussá vált albumokat, melyekből összesen hárommillió példány fogyott, és 12 daluk jutott fel a slágerlisták csúcsára. A Mission a Cure-on, Sisters of Mercyn, Fields of Nephilimen edződött nemzedék kedvencévé vált, és a korszak egyik legfantasztikusabb koncertzenekarának számított: 1988-ban egymás után hét teltházas fellépésük volt a londoni Astoriában, 1990-es budapesti szereplésükre pedig több ezer magyar rajongó volt kíváncsi az egykori Budapest Sportcsarnokban, csakúgy mint pár éve a Sziget Fesztiválon.

Az A38-as koncert két további fellépője a Dead Guitars valamint a Variola zenekarok lesznek. A koncertre szóló jegyek korlátozott számban még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatást is választhatunk.

A Negative Art Prod. bemutatja:
The Mission - Farewell Tour
2008. február 18., hétfő 19.00 óra
Budapest, A38 hajó
The Mission, Dead Guitars, Mátyás Attila Band, Variola koncertek
Belépő: 5000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: