2014. június 11.

Vicky Sunday: fotók az új felállásról, őszre az album is érkezik

Rövid kihagyás után ismét aktívan zenél Vicky Sunday. Az ismert énekes nemrég új fotósorozatot tett közzé zenekarának aktuális felállásáról, és javában készülnek az őszre ígért új album felvételei is. A csapatot nyáron több koncerten is elcsíphetjük majd.

Vicky Sunday 1997-ben adta ki első saját kiadványát, de a zene gyermekkorától fogva meghatározta életét: anyai ágon dédnagyapjáig vezethető vissza a hivatásos zenész származás, apai unokabátyja pedig a legnagyobb magyar sztár együttesek lemezborítóit festette a '80-as, '90-es években. Vicky először basszusgitárosként szerepelt, de hamarosan énekesként is feltűnt: a szárnypróbálgatás ideje alatt többek között Lukács Peta, és a svájci Krokusban is szereplő Michi Szabó oldalán játszott.

A '97-es Awake on Planet Sounday című maxit 1999-ben követte az első stúdióalbum: a végül 2002-ben megjelenő Mosaic-ra nem csak belföldön, hanem szerte a világon felfigyeltek. A lemez a floridai Arctic Music Group kiadó érdeklődését is felkeltette, de különböző tagcserék miatt ez a történet végül nem folytatódott. A címadó dalhoz igazított animációs videó itt látható:


2004-ben aztán Vicky új zenekart alapított: ekkor jött létre a Sounday INC, mely 2009-ig működött. A csapat First Blood című debütalbuma volt az első olyan stúdiólemez, mely a Hammerworld Magazin mellékleteként jelent meg, és így több mint 5000 példány fogyott el belőle. A lemezhez készült Tied a Nap című videó rendszeresen szerepelt a VIVA tévében is. Vicky korábbi dalaiból ízelítőt nyerhetünk ezen az oldalon.

Rövid kihagyás után a Vicky Sunday visszatért a szóló pályához: igényes, néhol összetettebb dalokat ír, és most sem rendeli alá az elképzeléseit múló divatirányzatoknak. A már nagyon várt, Download című új albumon pedig az utolsó simításokat végzik, így a tervek szerint idén ősszel jelenik meg. A felvételeken és a koncerteken persze nem egyedül vesz részt Vicky: Szilágyi Ede dobos 10 évnyi Pokolgépes pályafutás után csatlakozott, gitáron pedig a fiatal, de igen tehetséges Magyar Bence játszik. A legújabb tag Jutasi Sándor basszusgitáros, akit a Stonehenge és a Without Face zenekarokból ismerhetünk. Az új felállásról a napokban készültek az első zenekari fotók, a készülő lemezbe pedig belehallgathatunk az alábbi oldalon.

A zenekar koncertek terén is aktivizálta magát, és több színpadon is láthatóak lesznek a nyár folyamán – az aktuális tervekről Facebook oldalukon tájékozódhatunk. Egyik legutóbbi interjújában Vicky Sebastian Bach szavaival jellemezte fellépéseiket: „Aki nem szereti, ha egy együttes jó zenét játszik és jól néz ki a színpadon, az ne is járjon a koncertjeinkre!”

Vicky Sunday – zenekari felállás:
Vicky Sunday: ének
Szilágyi Ede – dobok
Magyar Bence – gitár
Jutasi Sándor – basszusgitár

Kapcsolódó webodalak:
https://www.facebook.com/vickysundaymusic