2016. március 3.

Michael Angelo Batio és a Black Hornets: koncert a Backstage Pubban

Egy új supergroup élén tér vissza Budapestre a legendás gitáros, Michael Angelo Batio. A Black Hornets-ben egy ismert olasz énekesnő, Gianna Chillà, a kiváló basszusgitáros, Don Roxx (Uli Jon Roth, Eric Martin, Kee Marcello) és a világklasszis dobos, Roberto Pirami (Vinnie Moore, Blaze Bayley,TM Stevens) szerepel. A zenekar nemrég közzétett bemutató videóján a Deep Purple Burn című dalát adja elő:A csapat jelenleg első albumán dolgozik, és eközben egy európai turnét is beiktat tavasszal - Budapesten a Backstage Pubban láthatjuk őket március 30-án. Első saját daluk a Gotta Run, melyet itt hallgathatunk meg.

Az 1956-ban született Michael Angelo Batio 5 éves kora óta zongorázik, és 10 évesen kezdett gitározni. Már gyerekkorában is sokszor egyszerre két hangszeren játszott, ráadásul balkezessége ellenére jobb kézzel is, és néhány év után már gyorsabb volt, mint a tanára. Később érdeklődése a jazz felé fordult, ill. zeneelméletből és komponálásból szerzett diplomát, így elmondhatjuk: nem csak egy őstehetséggel megáldott, hanem komoly szakmai tudással is rendelkező előadóról van szó.

Michael Angelo Batio világszerte nagy hatást gyakorolt a gitáros közösségre. Gitárosleckéi számos ismert zenészre voltak nagy hatással, köztük Tom Morellóra, John Petruccira, Dimebag Darrellre, Michael Romeora, Corey Beaulieu-re és Herman Lire. Duplanyakú ikergitárja mellett Michael ismert szélsebes pengetéstechnikájáról (shred), és az általa szabadalmaztatott over-under, azaz „fent-lent” tapping megoldásról, melynek lényege, hogy játék közben hol alulról, hol felülről fogja le a húrokat.

Batioék előtt Csiszér Levente zenekara, a Levi Fantasy játszik. Az elsősorban szólógitárt előtérbe állító dalok hangszerelésében a progresszív rockzene, a filmzenékre jellemző nagyzenekari, szimfonikus hangzás ötvöződik finom, lágy ír-kelta dallamokkal.

a Livesounds bemutatja: Soul In Sight Tour
2016. március 30., szerda 20 óra
Budapest, Backstage Pub
Michael Angelo Batio & Black Hornets, Levy fantasy koncertek
Belépő: 4900 Ft, a koncert napján 5500 Ft.
Jegyek kaphatók országszerte az ismert jegyirodákban, a Ticketportal és a TEX hálózatában

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.black-hornets.com/
http://www.levifantasy.com/
https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/184159291939364/