2005. október 20.

Negative Art Szeged – koncertek novemberben


Az ősz utolsó hónapjában is többször jelentkezik a Negative Art szegedi koncertekkel és rendezvényekkel. November 5-én a Stereochrist érkezik majd őszi turnéja keretében, egy héttel később a helyi illetőségű Variola mutatja be darkrock zenéjét az osztrák Floodland és a Green Division társaságában, majd újabb hét nap múlva a Metallust, a Prompt és a Worm hármasa produkál egy csikorgós fémzenei Tribute-estet a Tisza-parti városban.

November ötödikén tehát Stereochrist koncert, melyre a „Brotherhood Of Bastards Tour 2005” keretében kerül sor. A zenekar az idei soványra sikerült fesztiválszezon alatt rögzítette a remek kritikákat kapott, háromszámos Promo 2005 című anyagot, mely új albumuk előfutárának tekinthető, és melyről két dal le is tölthető hivatalos oldalukról. A szegedi koncert tehát egyike a zenekar utolsó fellépéseinek a stúdióba vonulás előtt; nem érdemes tehát kihagyni. Mellettük a székesfehérvári Septic, valamint több mint egy évtizedes történettel bíró, kőkemény death-doomcore-t nyomó Nadir szerepel majd a Városi Rock Klubban.

November 12-én lágyabb, melankolikus zenei vizekre evezünk, sötét köddel és szomorúsággal csipkézve az élményt: három gótrock csapat keseríti majd a nagyérdeműt a JATE Klubban, köztük az osztrák Floodland nevű négyesfogat, akik már évek óta rendszeresen szerepelnek a Negative Art rendezvényein. Fellép továbbá a szegedi régi-új Variola, és az ex-Nevergreenes Bob Macura Green Division nevű osztaga.
19-én egy Tribute estre készülhet a nagyérdemű: a pécsi illetőségű, szerte az országban koncertező Metallust Metallica számokat mutat majd be, de számíthatunk többek között White Zombie, Pantera, Sepultura és Machine Head nótákra is, a régióban gyakran szereplő Prompt és a Worm zenekarok prezentálásában.

Továbbra is jelentkezik csütörtökönként az AntiParty: a 3-ai alkalom az őszi szünet miatt kimarad, így legközelebb 10-én kerül sor a az Ijúsági ázbanHHázban az egész estés, filmvetítéssel egybekötött táncos mulatságra, ahol leginkább wave, elektro, alternatív rock és metal stílusokban válogatja Zero a zenéket, elsősorban a helyszínen megjelenő táncoslábú közönség igényei szerint. Az estekre a beugró 300 Ft, melyből az egyetemisták 100 Ft kedvezményt kapnak.

A szegedi eseményekről továbbra is naprakész információkhoz juthatunk a keddenként jelentkező Betonkeverő című rádióműsorból, mely este tíztől hallható a Rádió MI adásában, a szegedi 89,9-es frekvencián, vagy a www.radiomi.hu oldalon.

Negative Art Szeged, novemberi programok
2005. november 5., szombat 19.00 óra
Városi Rock Klub
Stereochrist, Nadir, Septic koncertek
Belépő: 600 Ft.

2005. november 12., szombat, 19.00 óra
JATE Klub
Variola, Floodland (AUT), Green Division koncertek
Afterparty: Zero & Jocó
Belépő: 800 Ft.

Tribute Night
2005. november 19., szombat 19.00 óra
Városi Rock Klub
Metallust, Prompt, Worm koncertek
Belépő: 600 Ft.


Kapcsolódó linkek:
http://www.floodland.at