2005. november 3.

Opeth koncert – találkozz a zenekarral!


A rajongók már bizonyára már tudják: korunk egyik legzseniálisabb, és immár világhírű skandináv zenekara, az Opeth december 18-án a Petőfi Csarnokban is bemutatja idén augusztusban megjelent új albumát, melynek “Ghost Reveries” a címe. A koncertre – melyen a magyar Moon Of Soul, a svéd Burst és még egy külföldi együttes is szerepel majd – november 10-éig kedvezményes áron lehet jegyet vásárolni, sőt: a november 20-áig jegyet váltók közül 10 szerencsés személyesen is találkozhat a zenekarral.

A svéd Opeth a kilencvenes évek elején jött létre, komolyabb ismertséget pedig a ’96-os, Morningrise című koronggal szerzett, melynek fő jellemvonásai ma is meghatározóak Mikael Akerfeldték zenéjében: összetett, gyönyörködtető harmóniák death metal alapokra illesztése, lágy, dallamos énektémák kombinálása a legextrémebb hörgős betétekkel, mindezt éles, már-már sokkoló hangulatváltásokkal kivitelezve. Az Opeth zenéjének hallgatása valóban katartikus élményt jelenthet annak, aki képes magát átadni a dalok sötét, szomorúan örvénylő hangulatának.

A zenekar felállása a kilencvenes évek második felében szilárdult meg: a negyedik, Still Life című albumot már az Akerfeldt-Lindgren-Mendez-Lopez négyes rögzítette. Idén egy újabb taggal bővült a csapat: a koncerteken régóta közreműködő billentyűs, Per Wiberg is teljes jogú taggá vált. Legutóbbi stúdiólemezük, a Ghost Reveries megjelenését minden eddiginél nagyobb érdeklődés fogadta világszerte, a rajta szereplő Grand Conjuration című opushoz pedig videóklipp is készült.

A Opeth december 18-án élőben is bemutatja az új dalokat a magyar közönségnek; aki ott volt a 2004-es, teltház előtt lezajlott E-klubos koncertjükön, az talán nem is lepődik meg azon, hogy ezúttal már a Petőfi Csarnok lesz a helyszín. Kíséretükben két külföldi zenekar érkezik, melyek közül egyelre a svéd Burst neve ismert már, a magyar színeket pedig a Moon Of Soul képviseli majd. A koncertre november 10-ig kedvezményes áron, 4500 Ft-ért válthatunk jegyet, ezután pedig 5000 Ft-ba kerül a belépő.

Az szervező Negative Art tíz szerencsésnek lehetőséget biztosít arra, hogy a koncert előtt személyesen is találkozzon Akerfeldtékkel... ehhez nem kell mást tenni, mint legkésőbb november 20-a 24.00 óráig elküldeni a megvásárolt belépő sorszámát az info@negativeart.hu címre, névvel és mobiltelefonszámmal együtt. Fontos, hogy az e-mail tárgya (subject) a következő legyen: Meet Opeth. A nyerteseket a határidőt követő napokban értesítik majd a részletekről.

Tudnivalók a koncertről:
2005. december 18., vasárnap
Budapest, Petőfi Csarnok
The Ghost Reveries Tour: Opeth, Burst, Moon Of Soul koncertek (+1 guest)
Belépő: november 10-ig 4500 Ft, utána 5000 Ft.
Jegyek kaphatók a TicketExpress hálózatában, valamint a www.ticketportal.hu és a www.negativeart.hu oldalakon.