2010. november 10.

Shrinebuilder a Dürer Kertben


Van arra külön szó, ha abszolút underground zenészek alapítanak hobbizenekart? A Shrinebuilder esetében ez a helyzet, hiszen hétpróbás gazemberek alkotják a csapatot, akik neve a következő bandákból lehet ismerős: Saint Vitus, Spirit Caravan, Neurosis, Om, Sleep vagy a Melvins. Szerencsénkre ez az alkalmi formáció egy zseniális album összehozása után turnéra kelt, és Magyarországot sem hagyják ki a jóból: november 17-én egy megismételhetetlen bulira számíthatunk a Dürer Kertben!

A Shrinebuildert alkotó tagok díszes névsorából (Scott „Wino” Weinrich gitár/ének (Spirit Caravan, Saint Vitus); Al Cisneros basszus/ének (Om, Sleep); Scott Kelly gitár/ének (Neurosis); Dale Crover dob (Melvins) következtetve evidens lenne arra gondlni, hogy a Shrinebuilder dalai a tagok főbandáinak valamiféle mutációját jelentik. És valóban, a zsigeri stoner/doom/sludge mezsgyéjén mozognak, és minden valószínűség szerint ez a legnagyobb természetességgel jött az urakból. Az említett bemutatkozó albumukat (ami egyszerűen a banda nevét viseli) is röpke 3 nap alatt jammelték fel Hollywoodban, a végeredmény pedig egyöntetű sikert jelentett a színtéren belül. De ez nem is csoda, hiszen a közel két éves dalszerzői periódusban már fanatikus rajongóbázis állt melléjük, pusztán a tagok illusztris múltjának köszönhetően.

Sajnos élőben egyéb elfoglaltságaik - és millió zenekaruk - miatt nem sűrűn lehet majd látni a supergroupot, ezért érdemes minden kínálkozó lehetőséget megragadni. Azt pedig külön ajánlott számításba venni, hogy nem sűrűn látni ennyi legendás arcot egy színpadon örömzenélni. Scott jellegzetes keserű éneklése és a súlyos Neurosis-jellegű gitártémák kellő garanciát jelentenek a minőségre, ez a füstös rockzene pedig egy klubban éri el legkönnyebben a kívánt hatását.

A koncerten lehetőséget kap a budapesti Torn from Earth is, akik kiváló választásnak bizonyultak. Eddig sajnos nem voltak sűrű vendégei a hazai klubéletnek, pedig 5-számos EP-jük remekbeszabott nótákat tartalmaz, doom/sludge muzsikájuk nagyszerű bemelegítés lesz a Shrinebuilder előtt. Ha még nem hallottál róluk, mindenképpen érdemes időben érkezned november 17-én a Dürer Kertbe. A belépőjegyeket szokás szerint megválthatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy otthoni jegynyomtatással a www.ticketportal.hu oldalon is.

A Concerto Music és a SkalarMusic bemutatja:
2010. november 17., szerda 19.00 óra
Budapest, Dürer Kert
Shrinebuilder, Torn from Earth koncertek
Belépő: 4000 Ft. elővételben, 5000 Ft. a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: