2011. február 28.

Girugamesh koncert Budapesten

A nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő visual kei zenekarok sorában – a Miyavi, LM.C., D’espairsRay és a Mucc után – ezúttal a Girugamesh legénysége érkezik hozzánk Japánból. Március 12-én a budapesti Dieselben számíthatunk egy újabb igazi zenei különlegességre - angol és japán nyelven tálalva.

A Girugamesh minden kétséget kizáróan napjaink egyik legérdekesebb újító zenei csemegéje a nemzetközi színtéren. Stílusuk még a japán zenekarok eklektikusságát figyelembe véve is nehezen bekategorizálható, nem is csoda, hogy sok helyütt a System of a Downhoz hasonlították, sőt egyesek pusztán úgy emlegetik a zenekart, mint „Japán válasza a Tool-ra”. Valóban nem egyszerű beskatulyázni őket, elvégre a kemény gitárriffek mellé párosuló fülbemászó dallamok elektronikával és keményebb vokálokkal kiegészítve adják a Girugämesh zenéjének alapjait.

A zenekart 2003-ban alapította Shuu (basszusgitár) és Nii (gitár), akik már általános iskolás koruk óta jó barátok. Egy évvel későbbre már stabilizálódott is a felállás, onnantól fogva pedig futótűzként terjedt a hírük. Mára Japán mellett Európában és az Egyesült Államokban is nagy népszerűségnek örvendenek, a világ bármely pontján fanatikus rajongók várják őket.

Természetesen ők is új lemezzel (GO) kelnek útra idén, ami a 2009-es NOW sikerét hivatott továbbvinni. Szerencsére a sokszínű számszerkezetek megmaradtak, a dalok pedig talán még fogósabbak, mint eddig bármikor. Koncerten várhatóan mindenki igényeit ki fogják elégíteni, akár a banda líraiabb, akár a keményebb, nu-metalos vonulatát részesítjük előnyben. Kinézetre a többi visual kei bandához képest kicsit visszafogottabbak, de az elhivatottságukat jól jelzi, hogy csak öltönyben és nyakkendőben hajlandóak fellépni, bárhol a világon..

Az eddigi J-rock koncertek sikeréből kiindulva most is hatalmas érdeklődés várható - természetesen felejthetetlen hangulattal párosítva. A Diesel klubban nézhetjük meg március 12-én a csapatot, akik minden kétséget kizáróan stílushatárokat nem ismerő műsorral fognak érkezni. Jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is az otthoni jegynyomtatás lehetőségével.

A Concerto Music bemutatja:
2011. március 12., szombat 19.00 óra
Budapest, Diesel Club
Girugämesh koncert
Belépő: 6900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: