2012. március 20.

Blaze Bayley koncert Budapesten

Az Iron Maiden legendás ex-énekese saját zenekarával érkezik


Blaze Bayley elkötelezettsége a heavy metal iránt megkérdőjelezhetetlen: a Wolfsbane és az Iron Maiden élén is minőségi albumokat szállított, akárcsak szólókarrierje minden egyes állomásán. A legújabb lemezével a rajongóknak mond köszönetet az énekes, ezt pedig stílusosabban nem is tehetné, mint egy kiadós klubturné keretében: március 25-én a budapesti Club 202-ben játszik zenekarával.

Blaze Bayley a brit heavy metal színtér egyik legjelentősebb énekese. 1984-ben kezdte menetelését a fémzenék világában a Wolfsbane vezetőjeként. Miután 4 stúdióalbumot és egy élő lemezt is megjelentettek, 1994-ben csatlakozott az Iron Maidenhez. Itt az egy évvel korábban kilépett Bruce Dickinsont kellett helyettesítenie, aminél embert próbálóbb feladatot aligha kaphat egy metalénekes.. Az elsőként kiadott The X Factor lemez jelentős különbségeket mutatott a korábbi lemezekhez képest, és így persze nem aratott osztatlan sikert – ám ez persze nem csak az új énekhangnak volt betudható, hanem például a Steve Harris akkori személyes problémáira is visszavezethető sötét hangulatnak. A következő, Virtual XI lemezt sokan máig a kedvencüknek tekintik; a Best of The Beast válogatásról pedig a Virus lett az egyik legnagyobb sikerszám a Bayley-korszakból (Ezt a nótát máig nagy kedvvel játssza Blaze Bayley.):


Dickinson 1999-es visszatérésével Blaze-nek mennie kellett, de nem akarta rajongóit cserbenhagyni, hiszen őt is a metal zene élteti, így meg sem fordult a fejében, hogy letegye a mikrofont – szólókarrierbe kezdett. Pályája elején Blaze néven jelentette meg a lemezeket: Silicon Messiah, Tenth Dimension, Blood and Belief. A tagcseréknek köszönhetően manapság már teljesen a saját neve alatt dolgozik és habár a zenészek cserélődnek körülötte, arra mindig nagy figyelmet fordít, hogy az őt kísérő muzsikusok maximálisan tudják hozni az ízes szólókkal tarkított metal himnuszokat. Noha a nagysikerű visszatérő turnéjának köszönhetően manapság a Wolfsbane is újra aktív, Blaze Bayley számára mindig is a szólókarrierje marad a szíve csücske.

Friss lemezét (The King of Metal) az őt támogató rajongóknak ajánlja: „A címadó tétel a rajongóknak szól, mert ők a metal igazi királyai. A rajongók nélkül nem létezne heavy metal, sokan nem tartják tiszteletben a heavy metal rajongókat. Egyfajta tisztelgés a cím a rajongók felé, nem győzöm megköszönni nekik ezt a csodálatos karriert és, hogy hozzásegítettek, hogy profi énekes lehessek.” A március 25-ei budapesti koncertre a Club 202-ben kerül sor, ahol a hazai szupergroup EGO Project lesz Blaze Bayley segítségére. A belépőjegyeket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja:
2012. március 25.,  vasárnap 19.00 óra
Budapest, Club 202
Blaze Bayley, EGO Project koncertek
Belépő: 3500 Ft. elővételben / 4500 Ft. a koncert napján
Kapcsolódó weboldalak:
Közösségi oldalak: